EPA/Clemens Bilan
Aleksandar Vučić i Angela Merkel (Foto: Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da će sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati o metodologiji razgovora o rešavanju kosovskog pitanja, a ne o planu za rešenje kosovskog pitanja, kako se to spekuliše u medijima.

– Ne mislim da će se pričati o nekom novom planu. Niko ne može da donese i plan i kaže “uzmi ili ostavi” – poručio je on.

Na pitanje da li Berlin ubrzava razgovore oko Kosova zbog aktivnosti SAD, Vučić je rekao da to ne bi da komentariše, ali da je za nas situacija svakako teška.

– Za nas je svakako teško, jer će svako rešenje koje bude dolazilo spolja biti rešenje ovakvog ili onakvog priznanja nezavisnosti. Zato moramo da pronađemo formu normalizacije koja bi išla bez toga… Ili će ponuditi nešto dobro Srbima, u šta ne verujem – kazao je Vučić.

Upitan da li će Merkelova promeniti stav, uz opasku da je čestitala Aljbinu Kurtiju, Vučić je rekao da je razgovor sa Kurtijem Merkelovoj važniji nego sa njim, jer kancelarka mora da vidi kakvu će politiku Kurti da vodi, na šta može da računa i šta će da rade, sem činjenice da će da podignu tužbu za genocid protiv Srbije i povećaju za 100 odsto potrošnju na oružje policiji i vojsci.

4 COMMENTS

  1. Albanci nista se ne drze dogovora a mi jos uvek se drzimo pa nam decu i zene matletiraju na prelazima a EU cuti kao uvek …

  2. Verovatno su “Vesti” dobile novac od režiam da budu režimsko glasilo.Stoga ću odustati od čitanja vas.A verno sam vas pratio već tri godine.No pare su vam slatke…lako je,fino.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here