Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas pre podne rekonstruisani regionalni put Velika Plana – Smederevska Palanka, na šta su meštani tog dela Srbije, kako kažu, čekali nekoliko decenija.

Vučić je istakao da taj put mnogo znači građanima tog dela Srbije.

Građani su predsednika dočekali i sa transparentima zahvalnosti, a na jednom je pisalo “Čekali smo pola veka, hvala predsednice”.

Vučić je obilazak započeo na mostu preko potoka Guberaš, koji se nalazi na toj trasi dugoj 13,5 km zajedno sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović, direktorom Puteva Srbije Zoranon Drobnjakom i predstavnicima izvođača radova.

Predsednik će se, na drugom kraju rekonstruisanog puta, u Smederevskoj Palanci, obratiti javnosti.

Na tom mestu, u očekivanju predsednika, još oko 10 sati okupio se veliki broj građana.

Među njima su i osnovci iz obližnje škole koji su, kako su rekli za Tanjug, želeli da vide predsednika.

Građani su nosili transparente “Aleksandre, najveći Srbine”, “Pozdrav dragom prijatelju Aleksandru Vučiću Velika Plana”, “Kusadak je uz Vučića”, “Smederevska Palanka svim srcem uz Vučića”.

Saobraćajnica, koju je predsednik obišao, povezuje Smederevsku Palanku sa Koridorom 10.

Ukupna dužina deonice regionalnog puta (IIA, 147) od Smederevske Palanke do Velike Plane je 13,5 kilometara, od cega je rekonstruisano 9,83 kilometra, a izgraden je i novi most preko potoka Guberaš.

Most preko potokma Guberaš je u poplavama bio potpuno uništen i sada je sagrađen potpuno novi.

Obim radova je takav da je, iako je reč o rekonstrukciji, urađen potpuno nov put.

Radovi na rekonstrukciji počeli su polovinom jula.

Građani su godinama tražili da se uradi taj put, jer je najbrža veza izmedu Smederevske Palanke i Velike Plane.

Ukupna vrednost radova, uključujući i radove na mostu, iznosi 598,76 miliona dinara bez PDV-a (718,51 miliona sa PDV-om), od čega je 577,5 miliona za trasu puta i 21,2 milion za most.

Na prvih šest kilometara puta u potpunosti je izvršena zamena kolovozne konstrukcije sa kompletnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i opremom puta.

Na preostalih 3,83 kilometra puta izvršeno je novo asfaltiranje, takođe, sa horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom i opremom puta.

Taj put je na teritoriji Smederevske Palanke poslednji put rekonstruisan 1983. godine.

1 COMMENT

  1. Sto god radi ovaj covek a vodi sa sobom kamere i mikrofone, to je bez ikakve dileme iskljucivo funkcionerska kampanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here