Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas građanima u Zvečkoj da treba da se vakcinišu, jer tako štite i sebe i druge.

Vučić je u autobusu za vakcinaciju razgovarao sa bakom Veselinkom Tadić iz sela Vukićevica kod Obrenovca i pitao je koju vakcinu prima.

Ona je rekla da će primiti kinesku, a Vučić je rekao da ne brine, pošto je ništa neće boleti, kao i da to govori iz svog ličnog iskustva.

– I ja sam primio kinesku i nije me nista bolelo, nećete ni da osetite. Zaštitićete sebe i biće sigurniji svi oko vas, a članovi vaše porodice će se manje plašiti da vas ne zaraze. Zato je važno da se vakcinišete – poručio je Vučić.

– Hvala Veselinka, pomogli ste i sebi na nama – dodao je Vučić nakon čega je ona primila vakcinu pred predstavnicima medija.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas mobilni punkt za vakcinaciju u selu Zvečka kod Obrenovca, a ispred autobusa u kojem je proces imunizacije danas počeo, sačekao ga je veliki broj meštana među kojima su i oni koji su prijavljeni za vakcinaciju u toku današnjeg dana.

Vakcinacija u autobusu u kome se nalazi oprema za rad dve ekipe za vakcinaciju, počela je jutros oko 9.30.

Punkt su, sa predsednikom, obišli i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, zamenk gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Među okupljenim građanima su i oni koji su se do sada već vakcinisali, ali i oni koji su došli kako bi porazgovarali sa predsednikom i pružuli mu podršku.

Direktor Doma zdravlja Obrenovac dr Obrad Isailović ispričao je da su o poseti predsednika Vučića obavešteni su pre dva dana, a za vakcinaciju baš na tom mobilnom punktu za danas se prijavilo 150 građana.

– U Zvečkoj samoj nije bilo dnevno toliko prijavljenih. Dolazak predsednika je uticao kao dodatni motiv da se ljudi vakcinišu – kaže dr Isailović.

U Obrenovcu je do sada vakcinisano prvom dozom oko 17.000, a revakcinisano je 13.000, odnosno ukupno je vakcinisano oko 30.000 građana, što je otprilike 30 odsto u odnosu na broj punoletnih građana te opštine.

Navodi da su i ranije imali vakcinalni punktovi, odnosno u 10 mesnih zajednica i TENT A i TENT B.

– Tu imamo dosta dobar odziv, u tim područnim ambulantama u TENT a i TENT B je juče vakcinisano 167 građana, a ukupno nezakazanih juče je bilo 285 građana, nešto više nego prethodnih dana – kazao je dr Isailović.

Dodaje da je juče odziv bio nešto veći jer su građani verovatno motivisani najavama od 3.000 dinara dodatne pomoći države za one koji su vakcinisani.

– Ali, ja verujem i da naši svakodnevni apeli da se vakcinišu urođuju plodom – navodi dr Isailović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here