EPA/Michail Klimentyev
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira u oktobru da poseti Kinu, gde će se možda sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, objavila je ruska agencija TASS, pozivajući se na Vučićevu izjavu datu tokom gostovanja na TV Happy.

Moskovska agencija podseća da je i predsednik Republike Srpske rekao da očekuje da će ove jeseni posetiti i Kinu i tamo se sastati sa Putinom.

Putinova poseta Kini zakazana je za oktobar kada će Kina biti domaćin foruma „Jedan pojas, jedan put“, rekao je ranije Putinov pomoćnik Jurij Ušakov.

– Srbija ne želi da živi u diktaturama, niti u despotskim režimima, već u demokratijama u kojima niko neće ubijati političke protivnike ili osuđivati nekog na 30 ili 40 godina zatvora jer mu je neko rekao da vodi lošu politiku –  istakao je Vučić u četvrtak.

On je dodao da naša politika mora biti takva da se ide i razgovara i u Briselu, Berlinu, Parizu, Rimu i svim drugim centrima o tome „kako da Srbija ide napred na evropskom putu.

– Ali ne smemo žmuriti na to što se zbiva u svetu i praviti se da ne razumemo – rekao je Vučić.

3 COMMENTS

  1. Koji ce to biti put.a jadna prozapadna opozicija i placenici govore da Vucica niko ne zove i da nigde ne ide.Da li ce doci to vreme da se taj placenicki zapadni izdajnicki anti srpski sljam zabrani i izbaci iz Srbije i ostalih Srpakih zemalja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here