Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da Srbija u ovom trenutku ima 1.008 respiratora, a da će za 25 dana biti nabavljeno još 500 respiratora.

Vučić je naveo da do sada nije želeo da govori o broju respiratora i da je on za to kriv, jer je želeo da predstavi da ih imamo manje, kako bismo mogli da nabavimo više respiratora na raznim stranama, jer neke zemlje kao Nemačka ne žele da ih izvoze.

Vučih je rekao da se pripremimo i za eventualno najgori mogući scenario. On je istakao da se sada samo jedan pacijent nalazi na respiratoru i da je to aparat koji služi za najteže bolesnike, najstarije, bolesne od hroničnih bolesti.

On je poručio da građani treba da veruju svojoj državi. Posebno je zamolio ljude da ne budu agresivni i da više nikada ne napadaju lekare jer će država to sankcionisati oštro.

– To su heroji našeg doba koji nam pomažu i spasavaju ljude – poručio je.

On je apelovao i da se ne šire lažne vesti klao i da ljudi ne nasedaju na njih.

Istakao je da je za sada 15 pacijenata u bolnicama, 24 zaražena, jedan na respiratoru. Od ponedeljka će moći neki da napuštaju bolnicu.

– Zato radimo i slušamo stručnjake i kada kažu da ne zatvaramo škole, jer u školi nije zaražen niko, nego u Poreču i Puli. To rešavamo odmah, jer imamo svega dovoljno i sve je postavljeno dobro – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here