EPA/Armando Babani
Milo Đukanović i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani Srbije ako idu u Crnu Goru moraju da budu u karantinu 14 dana, tako da je situacija praktično takva kao da prelazi nisu otvoreni.

– Kažu, sutra su otvorena četiri prelaza sa Crnom Gorom. Jesu, ali i dalje građani Srbije koji bi ušli u Crnu Goru moraju u karantin 14 dana, tako da kao da nije otvoreno, samo što to nisu ljudi razumeli. Ja se nadam i želim da pozdravim odluku Crne Gore o otvaranju granica prema Srbiji. Reći ću bez ikakvog “ali” – “hvala, dragi prijatelji, na svemu što ste uradili i otvorili granice” – rekao je Vučić.

Kaže da je video jedan tvit da sad treba Crnogorcima sve da zabranimo u Srbiji, ali da je to pogrešno, jer mi moramo da ih privučemo, pošto želimo da osećaju Beograd kao najvažniji centar celog regiona i da dolaze u Srbiju.

– Samo da ih privučemo sto više i da se time ponosimo, da im otvorimo granice i pokažemo svoju dušu i svoje srce i da smo mi otvoreni i tako će naša ekonomija brže da raste – istakao je Vučić.

Takođe, navodi da je očigledno da se kod Crne Gore radi o političkom zatvaranju granica, što ne može da razume, dodajući da želi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

5 COMMENTS

  1. Isto tako 14 dana karantina za CrnJo najGorce i u Srbiji i to je to a ne stalno da podmecemo svima i drugi obraz da nas osamare DOKLE bre vise DOKLE!?

  2. Vučiću to je pogrešno! Do sada su iz CG došli samo oni koji niko ne treba, a oni pošteni CG trpe teror i ostaju tamo. Jednostavno pravilo: kako ti meni, tako ja tebi, BASTA.

  3. Uzas! Muka mi je vise od bahatih crnogoraca koji nam unistavaju drzavu i maltretiraju Srbe koji su ovde rodjeni Gospodine Predsednice! Sve su upropastili! Izvucite nam statistiku od ukupnog kriminala u Srbiji koji procenat pripada tako dobrim postenim i cestitim junacinama koji se na nama izivljavaju! Tu statistiku prilozite i izbacite iz moje drzave koja je moja koliko i Vasa!
    Od kriminalaca koji se ubijaju i dizu u vazduh ..prodaju drogu i oruzje..do maltretiranja usputnih gradjana u saobracaju i izlazenja sa pistoljima iz kola..do pravljenja opet nove kvazi nacije koju smo ladno priznali..dali im udzbenike..jel ima tamo udzbenik na Sprskom i Crnogorskom ili samo kod nas njihov novo izmisljeni jezik sa dva vise nova izmisljena slova koja se koriste u par reci.. Do besplatnog fakulteta koji svaki tamo sa cuke dodje ovde i ima..muka!
    Sto puta sam licno osetila njihovu bahatost i odvratnost, ali ovo se tice cele nacije!
    Naravno SVE RECIPROCNO! Oni su zavisniji od nas nego mi od njih ..ako im nesto nije jasno ponistiti im sve diplome i sve kriminalce koji imaju i najmanje krivicno delo momentalno deportovati u njihivu prciju!
    I isto RECIPROCNO KAO I ONI OD KOJIH NAM JE SVIMA MUKA pitati koje ti drzavljanstvo biras ? Sta si? Srbin ili Crnogorac? Kako nas teetiraju i pitaju svuda i prave nacije!
    MENI SRPSKINJI CE MOJA NACIJA UVEK BITI BITNIJA OD DRUGIH POGOTOVO STANDARDNIH VECITIH DUSMANA KOJI NAS PARCAJU!
    A svi pa i Vi Predsednice ako niste uspeli da izvucete pouke iz proslosti o sistematskom komadanju nase zemlje i unistavanju Srpskog roda i poroda..idite u Crnu goru na letovanje..izjasnite se kao Crnogorac..molim Vas dodajte jos Crnogoraca na budzete dok ja nemam pare za fax ceo zivot ..isto i romi koje dovuku da ih potpisu na fax jer ni to ne znaju samo da kvote popune..i uvezite bar za neke pare onda jos kriminalaca iz Crne gore..zaista nam fali Crnogoraca u Srbiji!
    A mi ostali ako nas je Srba ostalo..da napravimo nacionalnu manjinu zvacemo je Ugrozeni Srbi u Srbiji.. Ili Potlaceni Srbi u Srbiji ..kako bolje zvuci.. da bar imamo sva prava kao SVE manjine kod nas..besplatna skolstva i zdravstva za pocetak pa dalje. Sve dok ne dobijemo status nacinalnih manjina u sve jednoj drzavi koja je od nas dobila isti status i iste beneficije i privilegije da nemaju ni drugi..
    Na kraju krajeva Vas je narod birao..narodu je muka od Crnogoraca..postujte bar nas koji smo Vas birali..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here