Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić otkrio je kakvu je ponudu Srbija dobila za rešavanje pitanja Kosova i Metohije. Kako je naveo Vučić ponuda dolazi od dve najmoćnije zemlje EU Nemačke i Francuske.

Predsednik je istakao da je najveća greška Srbije bilo prebacivanje rešavanja pitanja statusa Kosova i Metohije pod okrilje EU.

– Naša pozicija postaje sve komplikovanija. Zapadne zemlje će pokušavati da, kako oni misle, “reše problem Kosova” ulaskom tzv. Kosova u UN kako bi oduzeli taj argument Vladimiru Putinu i Rusiji, koji mogu da se koriste tim argumentom. To konkretno znači da se menja arhitektura razgovora. Predlog Nemačke i Francuske je predlog o kom moramo da razgovaramo i razmišljamo jer ne možete da bacite predlog koji dolazi od dve najmoćnije zemlje, ali nisam siguran da možemo da ga prihvatimo – rekao je Vučić.

Kako je naveo, Srbija je od Nemačke i Francuske dobila ponudu prema kojoj bi tzv. Kosovu trebalo dopustiti ulazak u sve međunarodne institucije uključujući i UN, a put naše zemlje u EU bi navodno bio ubrzan uz verovatno značajnu ekonomsku korist.

– Prijem tzv. Kosova u UN nije prihvatljiv prema Ustavu Srbije – rekao je Vučić.

4 COMMENTS

  1. Mnogo su pametni ali moram reci da je Srbija cesto imala prilike da izadje iz pregovora posto pristina nista nije iz briselskog sporazuma sprovela.

  2. Vratiti pregovore na nivou SB UN, Evropskoj uniji oduzeti pravo na posredovanje jer nisu objektivni !!
    Laž i još jedna smicalica da će Srbija brze postati ravnopravna članica EU , ne treba se sa zapadom upuštati ni u kakav dogovor , jer oni nikada nista ne ispoštuju !!

  3. Zašto lepo ne kažete Vučiću svima u inostranstvu: Kosovo košta 200…300 milijardi evra i to opravdano jer imaju uglja za sledećih 300 godina i svega ostalog, vode, zimski centar, svega imaju…i lepo onda pola u budžet, od druge polovine podelite linearno po iznos svakom punoletnom gradjaninu a Gračanica, Dečani, Prizren mislim na kulturno istorijske znamenitosti i crkve pod zaštitu UN i UNESKA , granica na Ibru kod Kos.Mitrovice i rešeno na zadovoljstvo svima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here