Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je plate i penzije u Srbiji, ali i ulaganja koja se sprovode u zemlji.

– Ja znam da plate i penzije nisu velike, ali su najveće u srpskoj istoriji – rekao je Vučić.

Što se tiče infrastrukture, Vučić je naglasio da je u poslednjih nekoliko godina izgrađeno i rekonstruisano više puteva i pruga nego u poslednjih 50 godina.

Takođe, podsetio je i da se “gradi više bolnica i kliničkih centara nego ikada”.

Vučić je govorio na konvenciji Pokreta socijalista. Pokret socijalista obeležio je 13 godina postojanja stranke.

Konvenciji su prisustvovali i predsednik Srpske napredne stranke, koalicionog partnera Pokreta socijalista i predsednik Republike Aleksandar Vučić, kao i jedan od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore Andrija Mandić.

Takođe, gosti na obeležavanju 13 godina postojanja Pokreta socijalista bili su i predsednik Srpske liste sa Kosova i Metohije Goran Rakić, kao i penzionisani general i nekadašnji komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević.

U Sportskom centru “Šumice” u Beogradu, na obeležavanju godišnjice Pokreta socijalista, prisustvovali su i predstanici ambasada Kine, Rusije, Venecuele i Kube.

Pokret socijalista je politička stranka levog centra, koju je 8. avgusta 2008. godine osnovao Aleksandar Vulin.

Vulin pozvao Vučića da se ponovo kandiduje za predsednika Srbije

Predsednik Pokreta socijalista i ministar policije Aleksandar Vulin danas je, na obeležavanju 13. godišnjice stranke, pozvao Aleksandra Vučića da se ponovo kandiduje na predstojećim izborima za predsednika zemlje i poručio da samo njegovo političko vođstvo garantuje opstanak i ujedinjenje srpskog naroda.

– Obraćam vam se kao prijatelj i koalicioni partner, saborac i čovek iz politike – preuzmite odgovornost i kandidujte se za predsednika Srbije. Drugim ne verujemo i nećemo im verovati. Nema vremena gospodine predsedniče da neko drugi postane predsednik svih građana Srbije i predsednik svih Srba. Niko drugi, ne odustajte – poručio je Vulin obraćajući se Vučiću.

Vulin je dodao da razume da Vučić može da bude povređen i da boli, kako je rekao, kada izdaju oni koje je politički stvorio u SNS i koliko može da bude teško da ljudi koji su oko njega nisu iskreno verovali u ono što radi.

– Razmišljali su više o slikama nego o skupovima kao što je ovaj… Gospodine predsedniče ili ćete preuzeti ulogu koju ste izborili i koju vam je namenio srpski narod gde god da živi ili će san o ujedinjenju biti odložen za neka buduća pokolenja – naglasio je Vulin.

Takođe, poručio je Vučiću da je davno bilo kada je dva puta srpski narod pravio tuđe države i svaki put u njih ulazio bez jasnog vođe i političke orgnaizacije koja će Srbe objediniti i usmeriti.

– Nemojte da u ovoj generaciji dozvolimo da se to više ikad ponovi. Okupili ste nas jednom, okupite nas ponovo i Srbe gde god da žive i da već jednom ispunimo san i da generacija Srba od Karađođa na ovamo bude jedno, da budemo jedno kao što smo zaslužili da budemo. Predsedniče odgovornost je na vama – poručio je Vulin.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here