Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će pokušati da razgovara sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da vodi politiku mira, ali i politiku spuštanja tenzija.

On je na pitanje novinara kako vidi poslednje izjave Dodika da će krenuti u novu borbu političke borbe, rekao da nema pravo da mu govori kako da se ponaša, ali da će pokušati. Kako je rekao, on svaki dan sa Dodikom razmeni osnovne informacije i naveo da je do dva sata posle ponoći pratio rad Skupštine Republike Srpske.

– Situacija je komplikovana, politički uzavrela i kada govore o Dejtonskom sporazumu, recite mi šta je i koji član prekršila RS oko imovine. Pokažite mi član Dejtonskog sporazuma koji je Dodik prekršio, to ću da pitam i (visokog predstavnika Kristijana) Šmita, a znam šta sam ga i prošli put pitao. Samo mi pokažite gde to piše. Ne pričajte mi o dugu i dugovima, već gde to piše. Da li su krivi Dodikovi unučići, jel su i njima ukinuti računi – rekao je Vučić.

Dodao je da nije uvek saglasan sa tim šta Dodik radi, ali da kada vidi kako to ide i u kom smeru, zapita se šta ćemo da radimo za dva meseca kada ukinu sve banke.

2 COMMENTS

  1. Ne dirajte DOdu On je daleko najbolje rijesenje za muslimane
    Im dug jezik ali nista do sada nije ostvario od svojih pretnji
    On radi u svome licnom interesu da ostane na vlasti i nista drugo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here