Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik junacima sa Košara. Sa predsednikom je venac položila i ministarka Darija Kisić Tepavčević.

– Voleo bih da vas posle Vidovdana, ili oko Vidovdana ponovo vidim i da možda manje formalno prozborimo o svemu, pa da vidimo šta možemo da uradimo. Da ne obećavam nešto što nije moguće. Kada vas vidim, dajete mi energiju, da se i pored rizika još više borim – rekao je predsednik.

Predsednik se tokom polaganja venca, javno zahvalio junacima sa Košara, obećavši im još jedan susret nakon Vidovdana.

– Ako ništa nismo uradili, bar danas smemo da govorimo. Hvala vam na časti koju ste dali Srbiji! Slava svim našim poginulim junacima. Hvala vam, vi ste junaci, sve najbolje vam želim i vašim porodicama. Sada odlazim u Brisel – rekao je predsednik Vučić veteranima i pripadnicima Vojske Srbije.

Bitka na Košarama vođena je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine, na granici prema Albaniji, kada su naši vojnici uspeli da poraze teroriste takozvane OVK i spreče njihov pokušaj da, uz pomoć regularne vojske Albanije i avijacije NATO, uđu na Kosovo i Metohiju.

Povodom obeležavanja 22. godišnjice bitke na Košarama večeras u 20 časova u Kombank dvorani u Beogradu, biće održana komemorativna akdemija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Fotografiju pogledajte ovde!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here