Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je upitao portparolku EU Maju Kocijančič da li može da kaže kojim otrovom su otrovani članovi CIK-a u Prištini i dodao da mu je žao što se tako važnim pitanjem ne bavi ni EU, ni specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer.

Vučić je na svom Tviter nalogu podsetio da je prošlo tri nedelje od slučaja trovanja članova CIK-a na KiM i ponovio da dok je živ neće odustati od traganja za odgovorom na to važno pitanje.

“Draga Majo Kocijančič, prošlo je više od tri nedelje od kada je nastupilo, kako su Albanci tvrdili, masovno trovanje na jednonacionalnoj osnovi u CIK u Prištini. Molim vas, draga Majo, da nam konačno kažete da li je u pitanju bio antraks, novičok ili sredstvo za čišćenje nameštaja.

P.S. Dok sam živ neću odustati od traganja za odgovorom na ovio važno pitanje.

Žao mi je što se ovako važnom stvari u kojoj su navodno učestvovali Srbi očigledno ne bavi ni EU, ali ni Metju Palmer. Ja hoću. Unapred zahvalan”, napisao je predsednik Vučić.

Sredinom oktobra Vučić je uputio pismo Kocijančič u kome je insistirao na tome da se EU oglasi povodom slučaja navodnog trovanja članova kosovske izborne komisije (CIK) albanske nacionalnosti, na šta mu je ona odgovorila da se čekaju rezultati istrage i da misija EU za praćenje izbora na Kosovu s pažnjom prati slučaj.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here