EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Kada su u pitanju rezerve uglja sa Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Srbija želi da napravi dogovor sa Prištinom u vezi sa kupovinom značajne količine lignita, a da bi zauzvrat mogla da im isporuči struju. Dodao je da veruje da će uskoro pregovarati sa kosovskim predstavnicima na ovu temu.

– Ukoliko ne žele tako, možemo da platimo ugalj, ali svakako smo spremni da razgovaramo o tome – poručio je predsednik tokom konferencije za novinare iz Ohrida.

Dodao je da ne može da se bavi ulaskom Kosova u “Otvoreni Balkan” koji je ekonomska priča u kojoj treba da se rešavaju ekonomski problemi.

– Lignit i struja sa tim nemaju mnogo veze. Ukoliko hoće, hoće da nam prodaju. Ukoliko neće, kupili smo u Banovićima 100.000 tona. Nama to znači da dopunimo pet dana tokom zima. Kupujemo od Bugara, Rumuna, Grka. Sve što nemamo kupujemo – kazao je Vučić i dodao da veruje da će sesti uskoro da razgovara i sa prištinskom vlasti.

Vučić je naglasio je da je inicijativa “Otvoreni Balkan” potekla iz regiona i da je lepo što je svi komentarišu jer svim imaju pravo na svoje mišljenje i na stav, ali da je jedino važno da tu inicijativu podržavaju ljudi koji žive ovde.

– Da shvate koliko je značajno da se povezujemo, da razgovaramo, da znamo da smo jedni drugima potrebni i da smo jedni drugima najbliži i da u svakoj nevolji možemo jedni drugima da pomognemo. To je suština inicijative. Ovo je zona interesa naroda koji ovde živi jer Balkan treba da pripadne balkanskim narodima – naveo je Vučić.

6 COMMENTS

  1. Viste bre dvoje samo ratoborni idite u ukrajinu i ratujte pustite ovde narord da saradjuje i da se jednom svi slozimo ko narord balkanski

  2. Treba da svati i onaj Deo srpskok radikalnog sloja, Samo sa Demokratskim postovanjem i respektiranjem drugih susednih Naroda kao: Kosovo,Crnu Goru,Hrvatsku,Bosnu i Herzegovinu,Magjarsku,Rumunsku i S.Makedoniu! Onda je to Kultura!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here