Tanjug
Aleksandar Vučić

Nakon sastanka Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je najavio da će u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati narodnih poslanika.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana, u skladu sa Ustavom i Poslovnikom o radu, biti verifikovani mandati narodnih poslanika i ući će se u postupak izbora predsednika skupštine, sekretara i drugih tela parlamenta.

– A, krajem avgusta će se ići na izbor vlade… Odmah nakon konstituisanja skupštine, ući ćemo u unutarstranačke razgovore, kako bismo formirali vladu do 25. avgusta – rekao je Vučić, nakon sednice Predsedništva SNS, održane danas posle podne.

Vučić je rekao da nikada nikome nije palo na pamet da se sednice održe na nekom drugom mestu i da će se svaka sednica parlamenta održati u zdanju Doma Narodne skupštine.

– Naslušao sam se raznih huligana, kako se neko plaši. Oni polaze od sebe, pa donose zaključke. Narod je izabrao poslanike i njihovo je da budu u zgradi skupštine – rekao je Vučić.

– Mnogi su na stanovištu da SNS mora dosta toga da promeni. Ljudi žele da vide nova lica kako u Skupštini tako i u Vladi – kaže Vučić dodajući da je to i bitno i na lokalnom nivou.

Kaže i da se razgovaralo o koalicionim partnerima i postoje 4 moguće opcije.

– To je da idemo sa socijalistima i manjinama, sa Šapićem i manjinama, sa socijalistima i Šapićem i manjinama, i da idemo sami na manjinama. Nastavićemo da razgovaramo, saslušao sam sve – kaže.

Vučić je najavio i da će manje od dva meseca proći do formiranja vlade.

– Mi smo razumeli poruku naroda, ogromno poverenje koje smo dobili je teret na našim leđima. Moramo da napravimo najbolji izbor za naredne četiri godine u uslovima pritisaka oko KiM, stvari u regionu, peidemije koronavirusa i ekonomske krize – objašnjava Vučić zašto još uvek Vlada nije formirana, i dodaje:

– Ja odluke ne donosim pod pritiscima. To je jedna od stvari koja je učinila našu državu pa i stranku snažnijom od svih drugih. Nemam potrebu da objašnjavam svaki politički potez i donosim odluke u skladu sa interesom naroda – kaže.

Kaže i da se ne znaju imena ministara, jer se ne zna sa kim će u vladu.

– Ali da li imam neka imena u glavi za neke resore – imam – kaže.

– Jeste Beograd jedini kosmopolitski grad u regionu – kaže predsednik o najvljenoj promeni imena ulica u Beogradu dodajući da je Beograd i srpski grad.

– Kako je moguće da bude Zadarska ulica a ne Dobrice Ćosića, U regionu ukidaju ulicu Meši Selimoviću jer se kvalifikovao kao Srbin – kaže predsednik i dodaje:

“Ja mislim da “Vreme smrti”, “Koreni”, dakle, svaka knjiga Dobrice Ćosića je zaslužila ulicu”.

Komentarisao je prisustvo potpredsednika Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS)Borisa Miloševića na obeležavanju godišnjice Oluje u Hrvatskoj.

– Čak i kada dobronamerno pravite hajku ispada drugačije. Molim da mediji ne provlače gospodina Miloševića toliko – rekao je. Kaže i da se čudo sa Pupovcem, i da je protiv odlaska u Knin, ali da će Srbija i Republika Srpska to obeležiti na svoj način.

– Za nas je važno da Srbija i Srpska zajednički postupaju. Mi od 2015. to zajednički obeležavamo – kaže.

6 COMMENTS

  1. Imaju cetiri opcije. Sve su neke opcije osim tebe. Zamajavas narod Vojin potrcko. Sjasi vise sa ledja Srbije

  2. Od kada predsednik države ima pravo da postavlja ministre.on samo može da imenuje mandatara.kraj priče.

  3. “Ogromne većine naroda…” 27% od ukupnog broja stanovnistva objasnite čoveku da ne živi u zabludama 70 i kusur posto NIJE ZA NJEGA !!!!

  4. Gleda na koji jos sve nacin moze da glumi patriotu pa bi i ulicama nazive da menja. Sve da bi mu predaju Kosova progledali kroz prste. Nece da moze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here