Tanjug
Aleksandar Vučić

Nakon sastanka Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je najavio da će u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati narodnih poslanika.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana, u skladu sa Ustavom i Poslovnikom o radu, biti verifikovani mandati narodnih poslanika i ući će se u postupak izbora predsednika skupštine, sekretara i drugih tela parlamenta.

– A, krajem avgusta će se ići na izbor vlade… Odmah nakon konstituisanja skupštine, ući ćemo u unutarstranačke razgovore, kako bismo formirali vladu do 25. avgusta – rekao je Vučić, nakon sednice Predsedništva SNS, održane danas posle podne.

Vučić je rekao da nikada nikome nije palo na pamet da se sednice održe na nekom drugom mestu i da će se svaka sednica parlamenta održati u zdanju Doma Narodne skupštine.

– Naslušao sam se raznih huligana, kako se neko plaši. Oni polaze od sebe, pa donose zaključke. Narod je izabrao poslanike i njihovo je da budu u zgradi skupštine – rekao je Vučić.

– Mnogi su na stanovištu da SNS mora dosta toga da promeni. Ljudi žele da vide nova lica kako u Skupštini tako i u Vladi – kaže Vučić dodajući da je to i bitno i na lokalnom nivou.

Kaže i da se razgovaralo o koalicionim partnerima i postoje 4 moguće opcije.

– To je da idemo sa socijalistima i manjinama, sa Šapićem i manjinama, sa socijalistima i Šapićem i manjinama, i da idemo sami na manjinama. Nastavićemo da razgovaramo, saslušao sam sve – kaže.

Vučić je najavio i da će manje od dva meseca proći do formiranja vlade.

– Mi smo razumeli poruku naroda, ogromno poverenje koje smo dobili je teret na našim leđima. Moramo da napravimo najbolji izbor za naredne četiri godine u uslovima pritisaka oko KiM, stvari u regionu, peidemije koronavirusa i ekonomske krize – objašnjava Vučić zašto još uvek Vlada nije formirana, i dodaje:

– Ja odluke ne donosim pod pritiscima. To je jedna od stvari koja je učinila našu državu pa i stranku snažnijom od svih drugih. Nemam potrebu da objašnjavam svaki politički potez i donosim odluke u skladu sa interesom naroda – kaže.

Kaže i da se ne znaju imena ministara, jer se ne zna sa kim će u vladu.

– Ali da li imam neka imena u glavi za neke resore – imam – kaže.

– Jeste Beograd jedini kosmopolitski grad u regionu – kaže predsednik o najvljenoj promeni imena ulica u Beogradu dodajući da je Beograd i srpski grad.

– Kako je moguće da bude Zadarska ulica a ne Dobrice Ćosića, U regionu ukidaju ulicu Meši Selimoviću jer se kvalifikovao kao Srbin – kaže predsednik i dodaje:

“Ja mislim da “Vreme smrti”, “Koreni”, dakle, svaka knjiga Dobrice Ćosića je zaslužila ulicu”.

Komentarisao je prisustvo potpredsednika Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS)Borisa Miloševića na obeležavanju godišnjice Oluje u Hrvatskoj.

– Čak i kada dobronamerno pravite hajku ispada drugačije. Molim da mediji ne provlače gospodina Miloševića toliko – rekao je. Kaže i da se čudo sa Pupovcem, i da je protiv odlaska u Knin, ali da će Srbija i Republika Srpska to obeležiti na svoj način.

– Za nas je važno da Srbija i Srpska zajednički postupaju. Mi od 2015. to zajednički obeležavamo – kaže.

6 KOMENTARA

  1. “Ogromne većine naroda…” 27% od ukupnog broja stanovnistva objasnite čoveku da ne živi u zabludama 70 i kusur posto NIJE ZA NJEGA !!!!

  2. Gleda na koji jos sve nacin moze da glumi patriotu pa bi i ulicama nazive da menja. Sve da bi mu predaju Kosova progledali kroz prste. Nece da moze.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime