Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da moraju da se urade dubinske i suštinske promene u svim sferama života, kako bi Srbija dalje napredovala.

On je za TV Pink rekao da mora da se nađe novi cilj, nešto oko čega svi moramo da se saglasimo.

“Expo 2027 je naš cilj koji mora da podigne i razvije zemlju da bi neko u budućnosti lakše definisao naše ciljeve. Mi moramo da pronađemo svoj ugao kojim nećemo ugroziti ni evropsku budućnost ni prijateljstvo sa Kinom i Rusijom. I da razvijamo našu zemlju”, rekao je Vučić.

On je najavio da će oko 20. januara izneti kompletne planove i programe za naredne tri godine.

“Sve moramo da završimo do 1. decembra 2026. Moramo da uradimo dubinske i suštinske promene u svim sferama života. Za tri godine mnoge gradove nećemo prepoznati. Samo na uređenje okoline Expa biće uloženo 1,7 milijarde evra”, rekao je on i pojasnio da tu misli na izgradnju stambenih jedinica, železnice i ostalog.

Prema njegovim rečima, imaćemo veća ulaganja i sada se traži način da se ne uveća stopa javnog duga, a da možemo da uložomo oko dve milijarde evra u najvažnije projekte.

“Hoćemo da rekonstruišemo preko 200 škola, 12 domova zdravlja, devet bolnica. Ali moraćemo da menjamo i navike i menjamo sistem da država dobije ono što plaća.

Moramo da nađemo model za unapređenje univerziteta. To su sve investicije od nekoliko stotina miliona evra. Da dovedemo strane univerzitete, uzmemo franšizu za njih. Turizam, da uložimo od salaša do etno kuća. Svaki salaš će dobiti 25.000 evra granta na poklon, ali mora da uloži svojih 2.500 evra. To su stvari koje donose novac”, rekao je Vučić.

On je rekao i da ima velike želje, i da je pitanje šta je to što hoćemo sa svojom zemljom.

“Kada analiziram 11,5 godina mnogo je godina prošlo i nemoguće je da ne izgubite na popularnosti. U eri društvenih mreža, polarizivanih medija i političkih subjekata. Pitanje je znamo li šta hoćemo od zemlje, kako da izgleda, možemo li to da uradimo”, rekao je Vučić.

Rekao je i da je imao teške razgovore sa svojim saradnicima, ali da je nemoguće da se uvek slažete oko svega.

Prema njegovim rečima, i u javnosti postoje oprečna mišljenja, poput pitanja o Kosovu i Metohiji gde, kako kaže, neki misle da što pre treba predati Kosovo dok drugi hoće što pre da se brani, ali “bez mene i moje dece”.

5 COMMENTS

  1. Hvala bogu več jednom da krenemo ko ljudi da završimo sa tim Dubokim promenama stagniramo 20 god na mestu baveči se Mitovima i Glupostima Prošlosti nikako da vidimo budučnost naših porodica i djece dok oni naveliko napuštaju zemlju tražeči bolji život za svoje porodice ostadoše sjela prazna dok gradovi sa Starcima koji nema ko daim pruži negu i ostale potrebe.

  2. Prvo u “dubinskim promenama” da bi deca napredovala ugasiti televiziju za koju si i dao ovu izjavu !

  3. Kao i obicni moj komentar niste objavili jer istina se ne smije saznati sve dok Vucic ne sidje sa vlasti,ako ikada sidje.Tada ce te prihvatiti ono sto sam napisao.

  4. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here