Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je veoma stalo da opozicija izađe na izbore, jer će tako građani moći da vide koliko podršku ko ima.

– Meni je veoma stalo da opozicija izađe na izbore. To bi bilo najbolje za Srbiju jer bi građani mogli da vide koliku ko podršku ima – rekao je Vučić za RTS.

On je, komentarišući razgovore vlasti i opozicije, rekao da se nada da će se ti sastanci nastaviti u dobrom duhu, ali i dodao da opozicija nikada nije htela da pregovara sa njim.

– Oni nisu želeli sa mnom da razgovaraju. Imate izjave Dragana Ðilasa i Boška Obradovića koji su rekli da neće sa mnom da razgovaraju, nikada nisu tražili razgovore. Srećan sam što uspešno razgovaraju sa Vladankom Malović, Orlićem, Ðukanovićem. Nadam se da će razgovore nastaviti u dobrom duhu – rekao je Vučić za RTS.

Upitan da li bi sada razgovarao sa njima, Vučić je rekao da bi radio u skladu sa ustavnim ingerencijama, a to znači da bi razgovarao kada pređu cenzus uđu u parlament.

Dodaje da će verovatno razgovarati sa Sergejem Trifunovićem, Vojislavom Šešeljem, Ivicom Dačićem jer bi bili iznad cenzusa.

Kad je reč o izbornim uslovima, Vučić je rekao da će prihvatiti skoro sve što opozicija traži.

– Što se tiče samih izbornih uslova, prvo su govorili o biračkim spiskovima, ja kažem evo vi ih uredite, napišite šta hoćete. Vi pišite, nikakve zajedničke komisije. Svako pravilo za biračko mesto, sve odredite u skladu sa zakonima koje ste vi pravili ili hoćete suprotno vašim zakonima – naveo je predsednik.

Dodaje da će prihvatiti skoro sve što predlože oko finansiranja političkih partija.

Govoreći o skidanju zaštitne ograde oko zgrade Predsedništva, Vučić je rekao da je „lepše bez ograde“ i da učesnici protesta više neće moći da je preskaču i da će, ukoliko hoće nasilje i državni udar, morati da uđu u zgradu.

Vučić je podsetio da su 2011. i 2012 godine bili 50 puta brojniji protesti kod zgrade Predsedništva, ali da nikome nije padalo na pamet da preskače ogradu.

– Tu ogradu je postavljao Boris Tadić. Nikada nikom nije palo na pamet da ogradu preskače. Ja sam se popeo na ogradu i vikao na ljude koji su pokušali da pređu, tako se ponašju odgovorni ljudi – rekao je on.

Dodaje da će u subotu ispred Predsedništva biti pet, šest devojaka koje će učesnike protesta upozoravati da je upad u zgradu Predsedništva kršenje zakona.

– Sve ovo je dokaz velike nemoći. Ne mogu da se pohvale nijednom fabrikom koju su doveli u Beograd, Niš, Kraljevo, Kruševac – rekao je Vučić i dodao da je najvažnije da Srbija ide napred, da bude bogatija.

2 KOMENTARA

  1. Kasno aktuelni Predsednice Srbije. Za ovih dvadeset i sedam godina do te mere ste zaobilazili istinu u sirokom luku da vam se sada, sve i kada bi se htelo, ne moze verovati na rec.

  2. Da budem uljudan, ne govori istinu. Vidi da nema vrdanja i da mora slusati sefove, a zna da – bar politicki – nece preziveti izdaju. Deca crvenih, koju roditelji nisu ucili radu, pa su spas trazili u politici. A ni za nju nisu sposobni.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime