Tanjug
Aleksandar Vučić

Priznavanje Kosova neće biti tema u Vašingtonu, niti ćemo dozvoliti da bude, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je svakog dana u kontaktu sa svima koji se bave ovim pitanjem, i dodao da ga je, na to da Srbija priznaje Kosovo, sramota da odgovori na ozbiljan način.

– To govori o tim ljudima više nego o nama. Niti će biti tema, niti ćemo dozvoliti da bude tema. Ti natpisi govore o tome šta bi drugi činili i šta su već činili – naglasio je on.

Vučić je rekao da očekuje dobar razgovor i sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i odličnu posetu Ruskoj Federaciji.

– Videćemo da li će Albanci poštovati što je Ričard Grenel rekao oko nekandidovanja u međunarodnim organizacijama. To Hašim Tači nije hteo. Četiri godine sam o tome govorio, a sada je odjednom prihvatio – kazao je on.

Rekao je da će se videti kako će to teći, ali i da je važno da, kako god bude teklo, a s obzirom na trenutne odnose Nemačke i SAD, mi ostanemo nepovređeni u “tuči slonova”.

– Nećemo da se bijemo sa Nemačkom i SAD – istakao je i dodao da se, inače, Grenel fokusira na ekonomiju.

Vučić je kazao da nam predstoji ne lak period.

Istakao je da Lajčak dolazi dan posle izbora, i da je juče razgovarao sa njim, a premijerka Ana Brnabić više razgovara sa Ričardom Grenelom.

– Sa Vladimirom Putinom sam imao juče razgovor. Dan posle izbora dolazi Lajčak, a dan posle toga dogovaramo se ko će ići u Vašington. Zatim ima još važnih skupova o kojima ne smem još da govorim, jer tako traže organizatori – objasnio je on.

2 COMMENTS

  1. Opet si im dao i granicu i policiju i vojsku i sud itd itd. Potpisaces ti im sve samo nas pravis b….. om.

  2. nece biti tema o priznanju u wasingtonu a ko ce to zabraniti Ti
    neznas gde ides oni ce tebe staviti na kolena da gledas u cose kao sto uciteljica uciteljica neposlusnog studenta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here