Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da postoje četiri cilja za donošenje rezolucije o Srebrenici i da je prvi da se u krajnjoj instanci ukine Republika Srpska.

– Prvi cilj je, u krajnjoj instanci, iako će vam zapadnjaci reći – ne, ne, nije to cilj. A ja vam kažem da lažu. I ne mislim pri tome da Šmit misli da je cilj ukidanje Republike Srpske – rekao je Vučić za RTS.

Pod dva, dodaje Vučić, na čemu radi profesor, Englez, Piter Bojl, koji se time ceo život bavi i koji je to već nagovestio preko sarajevskih medija – podizanje odnosno revizija presude za odgovornost Republike Srbije.

– I u skladu sa tim, pod rednim brojem tri, neko bi malo para da dobije od Srbije. I da je tuži za naknadu ratne štete – naveo je Vučić.

Kaže da je četvrti cilj dodatno opterećivanje Srbije i stavljanje samara na njena leđa i pleća.

– A nije im cilj, naravno, da grade bliže odnose. Već želja da na takav način upropaste ili unište svaku vrstu otpora njihovoj centralističkoj nakani da centralistički organizuju, suprotno Dejtonskom sporazumu, svoju državu – rekao je Vučić.

Na pitanje da li će posledica biti i novo raspirivanje međunacionalnih sukoba, Vučić je rekao da je govorio o realnim i konkretnim posledicama.

– A ovo što vi govorite su dubinske i mnogo teže posledice – naglasio je Vučić.

6 COMMENTS

  1. Prvo, Republiku Srpsku niko ne može ukinuti, jer se srpski narod za nju izborio u želji za slobodom – dosta ima je bilo 500 godina Turske vladavine.
    Drugo, revizijom tužbe protiv Srbije pokrenula bi se revizija protiv-tužbe i revizija presuda Haškog tribunala za tzv genocid – što Zapadu nikako ne odgovara.
    Treće, Srbija ulaže u Republiku Srpsku i tako i treba.
    Četvrto, Bošnjaci su bratski narod srpskom i hrvatskom narodu i treba raditi na pomirenju, kako nikakvi strani namesnici ne bi imali kredibilitet. Treba se suprotstaviti interesima Nemačke i Turske i napraviti trajan uravnotežen dogovor u ime mira na Balkanu.
    I peto – cilj rezolucije je da opravda “preventivno” bombardovanje Srbije 1999 godine – jer ako je bilo genocida u BiH, onda je bombardovanje bilo opravdano iz ugla Zapada, a ako nije bilo genocida onda se radi o čistoj agresiji zbog čega bi NATO zemlje morale da plaćaju ratnu odštetu Srbiji !!!

  2. Jel’? Pa zar nisu presudili dvojici glavnih arhitekata RS-a: Radovanu i Ratku? Biljana i Momcilo su takodjer svoje odradili? Svoje odlezali. I lepo , mirno se vratili – gde drugo nego u Bg. Zasto nisu u RS-u? Pa zato sto je tamo namesten Nato covek: dosao na Nato tenku i kao on ce da spasi RS, hahahaha? Prica za naivne.

  3. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

  4. Ovaj se tacno bori da se ukine. Ne bi se iznenadio. Kosovo je vec izdao. Samo on prica o ukidanju i cim cujem da se bori znam da nam radi o glavi.

  5. Rezolucija o Srebrenici je zapocinjanje ponovnog rata na balkanu da ispitaju moc Rusije dali Natovci mogu krenuti na njih ili ne mogu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here