Vučić: Rano je za konačno rešenje statusa Kosova

0

Fonet/A. L.
Ako je za utehu, bićemo kao Čile, obećava premijer Vučić
 

– Još uvek je rano da se govori o konačnom rešenju. Mi moramo da vidimo kako se stvari kreću i kakvi su potezi koje treba da preduzimamo – rekao je Vučić u intervjuu za Prvu televiziju.

On je kazao da nema novih uslova za členstvo Srbije u Evropskoj uniji i da su razgovori u Briselu o pitanju Kosova uvek teški. Dodao je da su se "stvari pomerile na gore u međuvremenu" i da je o tome obavestio predstavnike Evropske unije.

Govoreći o pregovorima Beograda i Proštine o Kosovu Vučić je kazao da nije neophodno da građani znaju svaki detalj, već da to treba da znaju ministri i poslanici.

Ocenio i da nije realno da Srbija pre 2020. godin postane članica Evropske unije i da smatra da u EU "pre svega treba da nam se žuri zbog nas, a ne zbog formalnog članstva".

Vučić je rekao da će se Srbija zaduživati do početka 2017. godine, kada bi javni dug mogao da dostigne i 78 odsto bruto društvenog proizvoda, ali da bi tada uz disciplinu u budžetu i fiskalni deficit ispod četiri odsto, javni dug trebalo da počne "da pada", a prema njegovim rečima Srbija će tada biti "spasena".

– Godine 2019. niko neće imati problema sa razvojem, bićemo kao Čile. Srbija neće biti siromašna zemlja kada uđe u EU – rekao je Vučić.

Upitan o štrajku advokata i prosvetnih radnika premijer je rekao da razgovara sa nadležnim ministrima (pravde) Nikolom Selakovićem i (prosvete) Srđanom Verbićem o tim problemima.

Dodao je i da najviše razumevanja ima za prosvetne radnike i da će čim to bude moguće Vlada raditi na tome da poboljša njihov položaj, jer kako je rekao "ti ljudi nisu dobili ništa od 2008. godine".

Vučić je kazao da se ne plaši reakcije naroda, kakva god ona da bude i da ga jedino plaše trenutna globalna situacija, odnosno sukob Rusije i zapada i elementarne nepogode, jer smatra da Srbija ne bi mogla da podnese troškove još jedne poplave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here