PrintScreen/TV Prva
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da se Srbija suočila sa predlogom Rezolucije o genocidu u Srebrenici Nemačke, koju je najsnažnije gurala šefica nemačke diplomatije Analena Berbok direktno protiv vitalnih interesa srpskog naroda, i dodao da su potcenili Srbiju.

Vučić je, za TV Prva, kazao da je delegacija Srbije, koju je predvodio, u gotovo nemogućim uslovima uspela da uradi ono što je bilo najviše moguće za našu zemlju.

– Nisam siguran da kod nas postoji potpuno jasna vizura onoga što se zbivalo, koliko je bilo teško i komplikovano. Mislim i da postoji loše tumačenje u oba entiteta u Bosni i Hercegovini. Po tome sam shvatio da ljudi nisu slušali i razumeli o čemu se radi. Suočili smo se sa predlogom Nemačke, koji je ta zemlja najsnažnije gurala. Najsnažnije je gurala Analena Berbok i njeno Ministarstvo spoljnih poslova, direktno protiv vitalnih interesa srpskog naroda – rekao je predsednik.

Vučić je preneo da je zamolio potpredsednika Vlade Aleksandra Vulina da ne koristi argumentaciju u vezi Berbok, koja, kako je dodao, nije u redu.

Istakao je da nemački mediji imaju pravo da rade šta hoće, ali da Srbija mora da se ponaša dostojanstveno.

– Suočili smo se sa najtežom temom. Protiv nas je bilo nešto kao savršena oluja, protiv nas je bio ceo kolektivni zapad, plus oni što nisu, a kao da jesu, pa su još jači zaštitnici prekookeanskih interesa kao što su Švajcarska, Amerika, Kanada, Novi Zeland,… kosponzori koje su najviše primoravani sa različitih kontinenata. Želeli su da kažu da imaju podršku od svuda. Očekivali su da će biti gotovo jedinstveno – kazao je.

Vučić je istakao da su računali da će time još jednom dokazati da mogu da pobede Srbiju.

– Potcenili su nas i to je velika sreća. Mi smo se tome baš posvetili – kazao je.

6 COMMENTS

  1. Nemci opet guraju nos gde netreba. Samo srbi moraju da shvate da nam nemac nikada nece biti prijatelj. Njima je doslo vreme da isplate saveznicima iz drugog svetskog rata. Samo mi jedna stvar nije jasna, ako se mi tako busamo, zasto mi nepodnesemo rezolucije o genocidu iz prvog, drugog svetskog rata. jer tu su ucestvovali nemci, hrvati i bosanci. Ona imamo iz rata iz 90tih. Kravice, Bratunac i mnoga druga mesta gde su poubijani nemci. Onda gledam onog krm. ka Canka kako obasnjava da je genocid i proterivanje. Eto siptari sa Kosova su decenijama proterivali srbe. isto tako i Krajina. Srbija ima toliko rezolucija da podnese. E tad bi video kakav im je moral zapadnjacki.

  2. Eh, Vučiću! Ti nikada nisi shvatio ko su nam pravi prijatelji. Nemamo više od pet država kojima bismo mogli da verujemo. A, možda ni toliko.

  3. Ma naravno, napred ka prijateljskom zapadu sa jos većim zaduživanjem razmontirane države Srbije!

    Nema veze, teraj u ambis!

  4. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here