Tanjug
Tobijas Flesenkemper i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasom Flesenkemperom, rekao da Srbija veoma ceni dobru saradnju sa Savetom Evrope i da će nastaviti da ispunjava obaveze, preuzete 2003. godine članstvom u toj organizaciji, koja ove godine proslavlja 70-godišnjicu osnivanja.

Vučić je istakao da Srbija računa na pomoć Saveta Evrope u sprovođenju reformi, jer ta organizacija, kroz svoje programe i različite programe u saradnji sa Evropskom unijom, može da pomogne reformu pravosudnog sistema, reformu sistema javne uprave i lokalne samouprave i borbu protiv kriminala i korupcije, kao i unapređenje zaštite prava nacionalnih i drugih manjina i medijske slobode.

On je istakao dobru saradnju sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, kao i korisnu ulogu Venecijanske komisije kao savetodavnog tela, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Šef Kancelarije Saveta Evrope Flesenkemper je rekao da pozdravlja napore Srbije u sprovođenju reformi.

On je pozvao srpske vlasti da u reformskom procesu, kao i u unapređenju rada Parlamenta, više koriste savetodavne kapacitete Saveta Evrope.

Vučić je zahvalio na principijelnom postavljanju Saveta Evropa u očuvanju statusno neutralnog tretiranja takozvanog Kosova u toj organizaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here