Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas, u razgovoru sa predstavnicima latino-američke i karipske grupe u Ujedinjenim nacijama na sve opasnosti koje “jednostrana i iznuđena rezolucija” o Srebrenici može da donese regionu, međunarodnom pravnom poretku i samoj Svetskoj organizaciji.

Vučić je na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav” naveo da je na sastanku u sedištu UN u Njujorku informisao predstavnike latino-američke i karipske grupe u UN o svim činjenicama i dalekosežnim posledicama donošenja te rezolucije.

– Umesto novih podela i nestabilnosti, svima nam je potreban konstruktivan dijalog, međusobno poštovanje, poverenje i razumevanje kako bismo radili zajedno na stabilnosti, ekonomskom razvoju i boljem životu svih naših naroda – napisao je Vučić.

Dodao je da je tokom sastanka naglasio da Srbija ostaje posvećena Povelji UN, donetim rezolucijama i međunarodnom javnom pravu, za koje veruje da su osnovni principi bolje sutrašnjice, kao i da je za povratak mira u svetu potrebno vratiti veću ulogu UN.

Vučić se ranije danas u Njujorku sastao i sa predstavnicima država članica UN iz Afričke grupe.

On je posle tog sastanka na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav” naveo da je istakao da Srbija kontinuirano i dosledno osuđuje zločin u Srebrenici i podsetio ih da je 2010. godine u Skupštini Srbije usvojena deklaracija kojom se zločin osuđuje.

– Usvajanje ovakvog nacrta rezolucije dovelo bi do destabilizacije regiona, nepoverenja u UN, produbilo jaz među narodima i stvorilo nove tenzije na Zapadnom Balkanu – naglasio je Vučić.

On je zahvalio predstavnicima država članica UN iz Afričke grupe na tradicionalnom prijateljstvu i poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije i naglasio da se Srbija, kao naslednik Jugoslavije i osnivača Pokreta nesvrstanih, ponosi nasleđem, ali i jačanjem veza sa slobodarskim državama afričkog kontinenta, koje, kao i Srbija, u UN vide garanta mira i pravnog poretka u svetu.

Vučić boravi u Njujorku gde je u ponedeljak uveče predstavljao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika.

Vučić pred sednicu Generalne skupštine na kojoj početkom maja treba da se razmatra predlog rezolucije o Srebrenici u sedištu UN održava konsultacije sa predstavnicima zemalja članica UN, kako bi im objasnio poziciju Srbije o najavljenoj rezoluciji.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

  2. Vučiću ti nisi vuk ti si Lav,hvala što postojiš. Ne znam ko bi mogao da osmisli takvu kampanju da bi odbranio Srbiju od Masona,Iluminata,Cionista,Nacista.Neka ti bog podari zdravlja tebi I tvojoj porodici da izdržiš do kraja.Živeo nam Predsedniče.Nezaboravno puno pozdrava i tvojoj celoj ekipi koja ti nesebično pomaže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here