Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se sa nacionalnim interesima ne treba kockati, kao i da je Zapad odustao od velikog tržišta kao što je Rusija i povukao se sa njega za sedam dana, i da se ne treba pitati da li Zapad blefira ili ne.

Vučić je to izjavio sinoć tokom gostovanja na RTS odgovarajući na pitanje novinara, “da li su postojale pretnje da može doći do ozbiljne izolacije Srbije, jer je bilo i onih koji su verovali da su to preterane izjave jer “neće Zapad posle onolikih ulaganja”.

– Pošto smo mnogo važni. Vi se kockajte sa tim. Ja nisam kockar, sekiram se za svaki dinar i za svakog čoveka u ovoj zemlji. Neću da se bavim time da li Zapad blefira ili ne – naveo je

Vučić i dodao da se Zapad povukao sa velikog tržišta kao što je rusko za sedam dana.

– Sve svoje kompanije, osiguravajuća društva, banke su sklonili. Odustali od energetike. BASF, najveći hemijski gigant u svetu otpušta hiljade ljudi zbog visoke cene đubriva – rekao je Vučić i dodao da je takav pristup i način razmišljanja, na osnovu koga Zapad neće napustiti Srbiju jer je mnogo uložio ovde, glup i neodgovoran.

– Sada kada je u jeku ukrajinsko-ruski sukob koji besni i uskoro slede ofanzive i jednih i drugih. Jer se svima žuri i niko više ne može da trpi ovaj rat iscrpljivanja, pa će i jedni i drugi da krenu u sveopštu ofanzivu – dodaje Vučić i naglašava da su mu neki zvaničnici rekli – “imamo rat u Evropi, mi smo deo toga iako pričamo da nismo”.

Kako naglašava, cilj Vlade Srbije je “sačuvati samo Srbiju od sukoba i ratova, ne ponašati se neodgovorno, a istovremeno sačuvati strateške vitalne i nacionalne interese”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here