FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bg

Danas je savršen dan da se proslavi postizanje napretka i boljitka u policiji, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zahvalio pripadnicima MUP-a na zalaganju i požrtvovanju i dodao da će se nastaviti sa ulaganjima u opremu, oružje, ali pre svega, u ljude.

– Snaga policije se proširila za skoro 5.000 ljudi, za skoro 700 novih vozila, četiri helikoptera, a tri još očekujemo. Uz nove uniforme i opremu, plate veće za gotovo 40 odsto, nove stambene projekte za veteran, koji su u toku – rekao je Vučić na obeležavanju Dana MUP-a ispred Palate Srbija.

Predsednik je poručio da je od svih promena najprimetiniji porast uvažavanja građana prema pripadnicima MUP-a.

– Takvo poštovanje nije nešto što predsednik ili vlada mogu da kupe ili poklone, već je zasluženo posvešćenoscu pripadnika policije, boljim rezultatima i većim pozudanjem čitave policije – rekao je Vučić.

On je posebno zahvalio mladim polaznicima policija što su, kaže, pokazali ogromnu disciplinu i odgovornost tokom krize koja je izneadila ceo svet, ali ne i njih, i poželeo im mnogo uspeha u teškom radu.

– Vi ste ponajmanje bili iznenađeni i držali ste se hrabro, odgovorno i ozbiljno i time pokazali da zaslužujete policijsku značku i da se bavite jednim od najčasnijih zanimanja koje neka država može da ponudi – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here