Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik SAD Donald Tramp tokom sastanka u Ovalnoj sobi

Bivši ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi kaže da će u administraciji novog predsednika SAD Džoa Bajdena biti ljudi koji “poznaju Balkan i po dobru i po zlu”.

Ocenio je da će se promeniti politika za koju kaže da je mnogo govorila a malo radila.

Kirbi je za Glas Amerike, na pitanje da li je realno očekivati da nova administracija ima na Balkanu veću ulogu od prethodne, odgovorio da misli da je buduća administracija svesna da se suočava sa million problema u svetu i da je Balkan jedan od njih.

– Poručiće da se na njih može računati u rešavanju problema. Ali je potrebno da budete ozbiljni – poručio je Kirbi.

Prema njegovoj oceni, predsednik Srbije Aleksandar Vučič se “previše približio” odlazećem predsedniku SAD Donaldu Trampu.

– Možda ga je privuklo pominjanje scenarija promene granica, što dugo nije bilo obeležje američke politike – dodao je Kirbi.

On je ocenio da su Srbija i sve ostale zemlje veoma značajne, ali je potrebno da shvate da je potrebno da naprave izbor.

2 KOMENTARA

  1. ova ppslednja rečenica je rešenje rebusa ” treba da naprave izbor ” u prevodu znači ” Srbija da bude NATO članica ” , onda neka hvala

  2. Ako nesto mora da se uradi onda neka se dobro naplati,200 milijardi dolara u kešu i sever Kosova sa svim crkvama i manastirskim zemljistem u posedu SPC tj Srbije ili NUSTA ID DOGOVORA.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime