Tanjug
Aleksandar Vučić

“Srbija zna šta su njeni nacionalni i državni interesi i nastaviće da se bori za svoj narod, i njegova prava bez obzira na to što je situacija gotovo beznadežna”, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da prokomentariše da li Srbija ima odgovor na nove pritiske iz Prištine i Vašingtona i najave o novoj platformi za nastavak dijaloga.

– Nemate adekvatan odgovor, vidim da nam i unutrašnje prilike rešava Aljbin Kurti koji se raspričao o tome kako bi Srbija trebalo da izgleda. Stanete, ćutite, pustite ih, svi su jaki i pametni. Mi ćemo da ih pustimo, neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj – rekao je Vučić.

On je novinarima na aerodromu posle rekao da su za Srbiju dijalog i razgovor sa Prištinom najvažniji, ali ako oni misle da to nije potrebno, i da će na taj način svoje probleme da reše, kaže da sa tim nema problem.

Povodom toga što Kurti kaže da ga ne zanima dijalog sa Beogradom, već sa Srbima na Kosovu, Vučić napominje da predstavnici Srba sa Kosova nisu oni što dobiju 0,62 ili oni koji dobiju dva posto, već oni koji dobiju 95 odsto.

Ukazao je i da je za nas ovakva situacija izuzetno teška, gotovo beznadežna, ali da nam ostaje da se i dalje borimo za svoj narod, njegove interese i naše pravo, a dodaje, videćemo dokle i kako.

– Nama će biti teško, a njima je , kako kažu sve lako. Videćemo to lako kako će biti – zaključio je Vučić.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime