Tanjug
Aleksandar Vučić

“Od ovog trenutka srpski narod će doživljavati češki narod ne samo kao prijateljski, već kao bratski narod”, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu, posle izvinjenja koje je javno srpskom narodu uputio predsednik Češke Miloš Zeman zbog učešća u bombardovanju nekadašnje SRJ.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, rekao da će da će Srbija i Srbi večno biti zahvalni na tome, jer to što je danas izgovorio predsednik Zeman oko bombardovanja niko drugi nije rekao.

Ta zahvalnost neće prestati ni njemu lično, ni bratskom češkom narodu – podvukao je on.

Vučić je istakao da je Zeman hrabar čovek, koji je drugačiji i ne dodvorava se nikom, koji uživa ogroman ugled u Kini i mnogim azijskim, afričkim i latinoameričkim zemljama. Zahvalio se Zemanu na podršci Češke EU putu Srbije.

– Zeman će pre kraja godine posetiti Srbiju, jer je to obećao. A, ja sam obećao da će Srbija rešiti komplikovan imovinski problem i da ćemo pokloniti Češku kuću iz 1928. godine Češkoj. I očekujem ga na otvaranju – rekao je Vučić.

Srpski predsednik je dodao da pripadnici češke manjine žive najvećim delom u Južnom Banatu i predstavljaju pravo bogatstvo Srbije, i da zato želi da im se omogući da imaju svoju kuću, koja im je pripadala, a oduzeta 60-ih godina.

1 COMMENT

  1. “ugled u Kini i mnogim azijskim, afričkim i latinoameričkim zemljama.” Свети Аца Вучић мора да је ишао у исти разред са Титом.
    Сачувај Боже!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here