Tanjug
Aleksandar Vučić

“Najvažniji interes Srbije u predstojećoj godini je očuvanje mira i stabilnosti, drugi najvažniji cilj je briga o zdravlju građana i pobeda nad koronavirusom, a treći – dalje poboljšanje životnog standarda”, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

– Ono što je prioritetni interes Srbije u predstojećoj godini je da, uprkos teškim i složenim, i međunarodnim i regionalnim prilikama, sačuvamo u potpunosti mir i stabilnost u regionu i našoj zemlji, uz očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa – rekao je Vučić na novogodišnjoj pres konferenciji.

On je istakao da, imajući u vidu značajno promenjene spoljnopolitičke okolnosti, kao i donekle promenjene regionalne odnose, ostvarenje tog zadatka neće biti jednostavno, ali da je zajedničkim radom predsednika i vlade moguće ostvariti najbolje rezultate, sigurnost i izvesnu budućnost za građane.

Vučić je istakao da je drugi najvažniji cilj briga o zdravlju građana, kao i kako pobediti koronavirus i unaprediti zdravstveni sistem.

Treći važan cilj je dalje poboljšanje živnotnog standarda građana, kroz povećanje plata, penzija i drugih primanja, kao i kroz povećanje ulaganja u čistiji vazduh, do boljlih puteva, pruga, izgradnje sekundarne mreže gasovoda, ulaganja u energetsku efikasnoist, u snažniju vojsku i policiju.

– Naši planovi su veliki i ambiciozni – konstatovao je Vučić.

1 COMMENT

  1. Фантастично!!! Овакве циљеве, нико други на овој планети, није поставио пред свој народ.
    Заборавио је да народ мора да пријављује патенте пре него што, као Тесла и Пупин, побегну са Балкана (због српске политике).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here