Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je danas da se na sastanku sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije razgovaralo “o svim mogućim pravcima ugroženosti bezbednosti Srbije” i poručio da u tom kontekstu Srbija mora da vodi računa o sebi.

– Znate kakve probleme imamo na Kosovu i Metohiji, imamo i druge regionalne probleme, uz treću vrstu problema, koji se tiču geopolitičkih razmIrica velikih sila, a gde smo mi neretko zemlja oko koje se njihovi interesi sučeljavaju – rekao je Vučić.

U skladu sa tim, Srbija mora da vodi računa o sebi, poručio je Vučić.

On je ukazao i na problem vezan za popunjenost vojske, i naveo da je zato važno povećati plate vojnicima kako bi ostali u vojsci.

Kada zemlja ekonomski napreduje, prema njegovim rečima, to nosi drugi problem sa sobom da ljudi napuštaju bezbednosni sektor ako plate nisu na većem nivou i ako mogu da dobiju veće plate na drugom mestu.

– Nemamo više problema sa profesionalnim vojnicima kao što smo imali do prošle godine. Imamo problem sa onima oni koji imaju malo niže plate i mogu veće da dobiju na drugom mestu. Sada imate, na primer, dve fabrike u Loznici – Mint i Alijent. Mi dajemo običnom vojniku 45.000 dinara, a prosečna plata u tim fabrikama je 51.000. Zašto bi bio u vojsci kada je tamo mnogo veća plata – rekao je on.

Istakao je da država mora da podigne plate u vojsci kako bi u njoj ostali vojnici. To je, kako je naglasio, najveći problem u vojsci.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here