EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, odgovorio na izjave američkog specijalnog izaslanika na Balkanu Džejmsa Rubina, i istakao je da će Srbija voditi prijateljsku politiku prema SAD, ali da neće hrliti u sukob sa Rusijom i Kinom.

– Trudio sam se da ništa ne odgovaram na izjave Džejmsa Rubina da ne stavim dodatni teret na leđa Srbije, ali imam jedno kontrapitanje na njegove tvrdnje, odnosno zahteve – kazao je Vučić i dodao:

– Rubin je prilikom posete Podgorici rekao da se nada i očekuje da Podgorica neće biti oslanjana na Beograd i Moskvu i nazvao Beograd centrom za ruske dezinformacije. Na stranu što te stvari nisu ni blizu istinite, ali to govori da su neki ljudi iz američke administracije naslonjeni na devedesete godine kada su vedrili i oblačili i imaju isti animozitet prema Srbiji i našem narodu. Da idem u ratove koje ćemo da gubimo, ne pada mi na pamet.

Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti sa politikom prijateljstva prema SAD i svima drugima, ali neće grozničavo hrliti u sukob sa Kinezima i Rusima.

– Mi u toj njihovoj trci nećemo da učestvujemo. I trudićemo se da sačuvamo osnove naše nezavisne politike – istakao je Vučić.

4 COMMENTS

  1. A zasto bi Srbija bilo gde “hrlila”?? Pa Srbija je suverena i neovisna zemlja koja svoju buducnost ima u svojim rukama. Nama trebaju prijatelji ali ne da bi im “hrlili”u narucje.

  2. Културан и мудар политичар даје умерене и уздржане изјаве , а не личне и самопромовишуће !

  3. Nakon zabrane da emisija Aktuelnosti od strane Vučića i ponqsanja RTS-a koji se hise ne razlikuje od N 1 i Nova Tv ja vise nista Vučiću ne vjerujem jer je Basta i dalje ministar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here