Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Predsedništva Srbije.

On je rekao da je nekoliko važnih pitanja o kojima će govoriti, a kao prvo je naveo dijalog Beograda i Prištine. Naša delegacija je otišla u Brisel apsolutno pripremljena, rekao je on. Srbija se opredelila, kako je rekao za mir i stabilnost u regionu i tome je apsolutno posvećena, zbog čega i vodi dijalog s Prištinom.

Pomenuo je i važnost ekonomije, u celom regionu, a u tom smislu zaključci Atlantskog saveta od juče su u redu jer govore o tome da zbog odluka Prištine Srbija gubi 26.000 sati čekanja.

– Za nas je do sada fokus bio EU i ispadalo je kao da želimo da pobegnemo iz našeg regiona. Srbija neće pobeći iz tog regiona, želi da ga razvija i ne zaboravite da ogroman novac dobijamo od izvoza u region. Kada je reč o Kosovu trebaće nam dosta snage da sačuvamo poziciju jakog pregovarača i da budemo jaki da odbijemo svaki pritisak da priznamo KiM. Iznenađen sam izjavom Avdulaha Hotija da je pripremljen ultimatum i što to niko nije demantovao. Srbija neće biti džak za udaranje i da svaki put ponavljaju da treba da priznamo Kosovo, a da ne dobijemo ništa. To neće moći – kazao je on.

– Vodimo suviše teške i ozbiljne pregovore da bi dobili papir na kome sve piše. Imam poverenje u naš pregovarački tim i u pregovarački tim Evropske unije, te da će se poštovati i interesi Srbije, a ne samo Albanaca – podvukao je Vučić.

4 COMMENTS

  1. Znaci ako priznas Kosovo, dobices nesto?
    Odakle tebì, uopste, pravo da pomislis na tò a, kamoli da o tome govoris???

  2. Koliko dugo se vode pregovori između Izraelaca i Palestinaca i da li su okončani? Da li Kipar pregovara sa Turskom o aneksiji severnog dela? Da li Španija pregovara o secesiji Katalonije, Francuska o Korzici, Engleska o Škotskoj? Ima gomila primera. Pa zašto da baš mi Šiptarima i de jure aminujemo secesiju Kosmeta? Pregovarajmo kao i Izrael, ali bez priznanja da se slažemo sa agresijom 1999. i otimačinom naše teritorije 2008. Ako hoće, hoće, a ako neće, ne moraju.

  3. Нема џака за ударање, који је добио толико батина као Срби у задњих 30 година за време владавине килавих политичара, (које је народ изабрао???).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here