Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas pre podne u dvodnevnu posetu Parizu.

On će se u večernjim satima sastati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

U centru pažnje razgovora dvojice lidera iza zatvorenih vrata biće dijalog Beograda i Prištine, a, kako je najavljeno, razgovaraće i o evropskom putu Srbije, bilateralnim odnosima dveju zemalja, pandemiji koronavirusa.

Posle sastanka dveju delegacija, uslediće radna večera koju Makron organizuje u čast predsednika Vučića, koji je uoči puta u Pariz poručio da ide ”da se bori za Srbiju, Kosovo i Metohiju, naš narod i interese naše zemlje”.

Reč je o vrlo važnom suretu na kome će prdsednik Vučić sigurno tražiti podršku i razumevanje za srpske interese od predsednika Makrona, koji je više puta izjavio da Srbija i njen predsednik u njemu imaju iskrenog prijatelja.

Ta podrška za uvažavanje srpskih interesa bila bi neophodna u trenutku kada je odložen sastanak zakazan na inicijativu Ričarda Grenela u Beloj kući na ovu temu, a EU u punoj diplomatskoj ofanzivi da ona privede kraju kosovski problem, uz neprikriven cilj – međusobno priznanje.

U svakom slučaju, predsedniku Vučiću će posle susreta sa Emanuelom Makronom biti mnogo jasnije šta može očekivati od sustrašnjeg video-samita posvećenog kosovskom pitanju.

Samit je Makron organizovao zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a na njemu će učestvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Za nedelju 12. jula planiran je sastanak u Briselu predsednika Vučića sa Hotijem, a uz prisustvo Borela i Lajčaka.

– Ja ću svoj posao, da budem predsednik Srbije obaviti na najbolji mogući način i građani mogu da budu spokojni – poručio je juče predsednik Vučić pred put u Pariz posle koga će otputovati u Brisel, gde će u subotu biti na večeri koju, povodom obnavljanja dijaloga Beograda i Prištine, organizuje predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, a kojoj će prisustvovati i Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

1 COMMENT

  1. Dobro je Arcibald rekao”Srbi cuvajte se sebe”
    g. Aleksandre, ides na tuđi teren igrati utakmicu protiv 5 ljutih mrzaca Srbije sa petom kolonom u Beogradu. Ovi jadnici, koji sada na demokratican nacin razvaljuju svoju skupstinu, pale i lome sve, jer nisu uspeli zaslepiti narod da im da glasu na izborima, stvarno misle, da ih u evropskoj uniji jedva cekaju,kakva greška . Moram tebi i njima reci, da se grdno varaju jer je glavna bitka oslabiti i saviti vrat Srbiji. Sada kad ste malo zivnuli, kad imate i druge prijatelje, prave vam zvrcku i pale gradove, jer su cekali da mozda ne pobediš na izborima. Sada se javljaju dokazani srbomrsci kao sto je Tanja Fajon, koja je nasem rodu htela naprtiti najgore zvanje na svetu (i mojoj majci kojoj su Nemci i njihove sluge u jednom danu ubili oca i djeda i zapalile kucu a ‘ 95 opet ustaše zapalile kucu ) i sada je ova “komunistička studentica” izvestilac EU za Srbiju, kakva nehigijena!!! . Ova “drugarica” bi volela, da je plata u Srbiji 100 eur, ona koja nije prije izbora govorila o neregularnosti i poslala posmatrace a sada place za demokratijom. Jasno je, da nas EU ne zeli i hoce preko Kosova i Metohije da nas ponizi. Ovde treba stati i izneti svoje uslove, jer se otima srpski teritorij. Po jnihovo Nema menjanja granica znaci vracamo se tome, da je Kosovo i Metohija deo drzave Srbije.
    A ako ustav ili zakoni srbije nisu u skladu sa evropskim to treba uskladiti i naterat svakog građanina, da to postuje ili da ode tamo gde je drugacije i tacka. Neka šiptarima iznajmi teritorij Nemacka, Francuska ili neka ih nasele u Brisel.Budi pravi lider, otresi koga treba otresti i postuj koga treba postovati!Budi zdrav, znam, da si borac jer drugaciji ne mozes biti sa genima iz Bugojna, prostora ge se je uvek moralo ljuto boriti!
    Kakav bi i bio

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here