Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je suština rezolucije bila da se na Srbiju izvrši pritisak i da Srbija prihvati da je kriva za sve i da joj se zada udarac. Vučić je prokomentarisao i pisanja nemačkih medija koji su, kako se navodi, šokirani rezultatom.

– Oni kažu ono što se nikada nije dogodilo. Dve dame iz dve izuzetno moćne evropske zemlje su izašle napolje. Bili su toliko šokirani rezultatima. Nije im engleski maternji jezik, pa nije ni Britanija. Dakle, nisu iz Irske ili Malte ili ne znam odakle. Dakle, one su govorile – ovo je tužan, ovo je najtužniji dan. Ja sam rekao da, tužan je – rekao je Vučić za TV Prva.

Istakao je da je suština svega bila da se na Srbiju izvrši pritisak da mi prihvatimo da smo krivi za sve, da mi prihvatimo da u Jasenovcu nisu ubijani Srbi nego da su tamo ubijani Hrvati i da su ih ubijali Srbi.

– I verovali ili ne, iako mislite da preterujem u ovom trenutku, poslednji njihovi naučni skupovi vam pokazuju da uopšte ne preterujem. Nemojte da smetnete s uma da cela Evropa ćuti na činjenicu da imate sad po popisu 20.000 Hrvata pravoslavne vere – rekao je on.

Kako je rekao predsednik, jedina namera je bila da se jedan narod osudi bez presude, jer drugi smisao nije postojao.

– Ako je smisao rezolucije u obeležavanju, pa to se radi svake godine i ovako i onako. Vi vidite šta se promenilo? Dobro, šta je vaš zaključak posle svega? Šta je bio cilj? To što ćete da ubacite u budžet, 350.000 do 900.000 evra. Evo, je l’ to problem, mogli ste to od nas da tražite. Dakle, hoću samo da vam kažem, suština je u sledećem. Mi smo se suočili sa silom od Amerike i Kanade, cele Evrope koju je nosila Nemačka, pa do Japana, Australije i Novog Zelanda i Čilea, u Južnoj Americi. Pogledajte sad, u Centralnoj Americi protiv nas su glasali samo Kostarika, to su baš poznate onako kao direktno države pod kontrolom znate već koga, i Salvador. Ali tri najveće države Centralne Amerike nisu. Amerika, Meksiko, Honduras, Nikaragva, jedna je bila protiv, dve su bile uzdržane – rekao je predsednik.

Istakao je da je Jamajka bila uzdržana.

Sveti Vincent i Grenadini, Sveta Lucija, ali Antigva i Barbuda protiv, Kuba protiv.

Vučić je prokomentarisao i pisanja švajcarskih medija i rekao da mi nismo primaoci faksa i mejlova, kako su neki očekivali.

Vučić je naglasio da, iako ne žele da prihvate, mi smo legitimno pobedili i da su mu rekli da ne sme da unosi zastavu u skupštinu.

– Legitimno smo ih pobedili, to ih ubedljivo pobedili. Ne sa tri razlike, nego sa 23 razlike. To što su oni to rekli, puj pike ne važi. Činjenica je da nisu uspeli da dobiju ni tu prostu većinu. Smatrao sam da je strašno važno da im pokažemo koliko se ponosimo svojom zastavom. Ja ni jednu lošu reč o Bošnjacima nisam rekao, ni jednu ružnu reč o Srebreničkim žrtvama, niti je moguće da se to kaže, niti je normalno da se to kaže. Ništa od svega toga. Ceo smisao svega što su smislili je bio zadati Srbiji udarac, pričati ovakve gluposti – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Opet foliras i lazes Srbe. Prekini bre. Potrosio si drzavne pare na beskorisna putovanja u New York , a znao si da ce ova rezolucija biti izglasana? Isto ko tvoja seljakanja oko Kosova! Sta si tu resio???Nista.poj’o vuk magarca. Tebi i tvojima je super. bas te briga. Satriras narod, Srbe preko Drine i Srbe na Kosovu kao i one koji su ti dali poverenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here