EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se na sastanku u Berlinu najviše govoriti o odnosima Beograda i Prištine, ali je, na osnovu izbora učesnika, predvideo da će Srbija jedina govoriti protiv nezavisnosti Kosova.

On je rekao da su na sastanak pozvani slovenački premijer Marijan Šarec i upitao “zašto ne premijerka Rumunije Vjorika Danćila” i zašto premijer Hrvatske Andrej Plenković, a ne, na primer, premijer Bugarske Borko Borisov.

– Izabrali su (predsednika Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denisa) Zvizdića, a ne (predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada) Dodika. Sa tim izborom, jasno je da će naša delegacija biti jedina koja će govoriti protiv nezavisnosti Kosova, ali je naše da se borimo za našu zemlju – rekao je Vučić.

On je rekao da će Srbija biti u sve težoj poziciji i situaciji po pitanju Kosova, da se borio za razgraničenje, kao nešto za šta Srbija može da se izbori, ali da sada zna da je to nemoguće. Istakao da je dao “sve od sebe” da dođe do kompromisa, ali da je shvatio da taj kompromis niko nije želeo i da će se možda u budućnosti razumeti kakvu je istorijsku priliku Srbija propustila.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here