EPA/Martin Divisek
Aleksandar Vučić

Drugog dana posete Nišavskom okrugu predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa vrhom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa kojim je razgovarao o potrebama sistema odbrane i najavio da će danas popodne u Niš doputovati i ministar finansija Siniša Mali kako bi analizirali finansije i mogućnosti ulaganja u vojsku.

Vučić je prisustvovao i prikazu rada diviziona samohodnih top haubica “NORA B-52 M15” po temi “Divizion u podršci pešadijskim i oklopnim jedinicama u napadu” u okviru kojeg su prikazana dejstva novoformiranog haubičko-topovskog diviziona Mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije.

Novoformirani haubičko-topovski divizion formiran je u julu prošle godine i to od samohodnih haubica Nora B52 M15 kalibra 155 milimetara domaće proizvodnje, koja spadaju među najsavremenija artiljerijska oruđa u svetu, a time je ta brigada, nakon 35 godina, dobila novo naoružanje.

Predsednik je posetio i Doljevac gde je obišao renoviranu Javnu biblioteku, za šta je većinu sredstava obezbedilo Ministarstvo kulture i informisanja, a manji deo lokalna samouprava.

Vučić će se sutra, trećeg i poslednjeg dana posete Nišavskom okrugu, na Vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“, sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije, nakon čega će prisustvovati prikazu sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here