Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da još nije čuo šta bi bilo rešenje za “kosovsko pitanje”.

Kaže da je nova platforma kosovskih zvaničnika za rešavanje problema Kosova samo “spisak lepih želja neodgovornih političara”. Navodi i da će Lajčak doći u Srbiju več posle izbora, a da će već do 26. on ili premijerka Brnabić otputovati u Vašington.

– Naslućujem, kao ne toliko glup čovek, šta je to što bi oni voleli. Različite su agende Vašingtona i Brisela ali bi da dođu do sličnog rezultata. Velika je borba između njih ko će voditi pregovore. Njihov predlog će ovako ili onako biti nezavisnost Kosova koju mi treba da prihvatimo – naveo je srpski predsednik.

“Ne možemo Grenelu reći ‘ne'”

– Mi ćemo svakako prihvatiti evropsku stranu jer smo na evropskom putu, ali ne može da kažemo Grenelu “ne”. Nama to ništa neće pomoći. Nama je važno da pokažemo da imamo dovoljno snage da kažemo “ne” ili da prihvatimo kompromis. Mi to ne možemo rešiti lako, zato sam rekao da Srbija neće ići sa belom zastavom – rekao je Vučić

On je naveo da je “naša platforma da se borimo za svakog čoveka na KiM, za svaku kuću, crkvu i manastir na KiM, za Srbiju na Kosovu”. Dodao je da moramo i da shvatimo u kakvoj smo situaciji i da je tamo 93 odsto Albanaca.

– Svima je cilj da Srbija ne dobije ništa na KiM, zato je nemoguće da se nađemo na pola puta. U našoj platformi Kosovo je deo Srbije, ali u platformi SAD i Nemačke stoji da je Kosovo nezavisna država – kazao je on.

– Insistiraće se na formiranju Zajednice srpskih opština, ali Albanci to neće ni da čuju. Strane sile, s druge strane, obećavaju da će to biti stavljeno na dnevni red. Briselski sporazum ima 6 od 15 tačaka koje govore o Zajednici srpskih opština. Nijedna nije ispunjena – ističe Vučić.

6 COMMENTS

  1. Sta ti hoces da kazes? Da se radujemo zso za nekih uspeh, ukloni tu granicu na severu ne priznaj njihov sud i policiju, pa da nastavimo pregovore u un.

  2. Pa ubaci i Ruse u pregovore, pa da se malo izjednace strane.Skini malo tereta sa svoji ledja,okilavices covece.

  3. Pa nek priznaju ako mogu kojim smeta SAD I Nemačka su već priznala i šta sada piši propalo. Drugo me više interesuje nego ove gluposti: Povratimo Ujedinjene Nacije koje je isterao Boris Tadić što nije smeo to da učini pa i po svaku cenu. Stime je izbacio Rusju i normalno je da se ruska vojska sa KIM povuče. Bilo kako bilo moramo UN vratiti i uvuću Rusiju u KIM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here