Tanjug
Aleksandar Vučić

Tokom proleća 1999. godine dogodio se zločin, agresija, napad na suverenu zemlju, bez odluke UN, za koji niko nikada nije odgovarao, i to je nemoguće objasniti i danas, 22 godine kasnije, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Danas nećemo, kako je rekao, da licitiramo oko imenovanja svega što se, tokom proleća 1999. godine dogodilo.

– Zato što se dogodio zločin. I dogodila se agresija, ne bombardovanje, ne kampanja, intervencija ili operacija – poručio je on.

– Jedno dete dnevno i malo više od toga. To je ona najteža, najmučnija i najbolnija brojka NATO agresije iz 1999. godine. Ubijeno, zaustavljeno, bez ikakve svoje krivice. Nikakav greh nisu počinili, bez prava na odbranu, i bez prava na pravdu, na život – istakao je Vučić obraćajući se na svečanoj akademiji kojom se obeležava 22. godišnjica od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Predsednik Srbije i naglasio i da niko nikada nije odgovarao za taj zločin – veći od zločina.

Niko za 2.500 ubijenih civila, ali i vojnika i policajaca, koji su krivi samo što su čuvali sebe i svoja ognjišta, za više od 6.000 ranjenih, naglasio je on.

– Objasniti to, ni danas, 22 godine posle agresije, nije moguće. Ne postoji, i pored sveg truda, univerzalno opravdanje, nema razloga, smisla, a ostala su samo, kao večni greh, imena – rekao je Vučić.

On je zahvalio svim predstavnicima srpskog naroda iz regiona koji večeras u Beogradu prisustvuju obeležavanju Dana sećanja.

– Hvala što smo zajedno, a srpski duh nesalomiv i nepobediv – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here