Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Sočiju da očekuje i nada se dobrom sastanku sutra sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ističući da je reč o veoma važnom sastanku za Srbiju.

Vučić je za RTS, po dolasku u Soči, istakao da će sa Putinom razgovarati o svim ključnim pitanjima – od Kosova i Metohije, situacije u regionu Zapadnog Balkana, do toga kako Putin sagledava političku situaciju u Evropi, Evroaziji i celom svetu.

Istakao je da je za Srbiju od ključnog značaja razgovor o bilateralnoj saranji i unapređenju trgovinske razmene.

Vučić je izneo podatak da je robna razmena prošle godine bila 3,6 milijardi dolara, a da će u prvih 10 meseci ove godine preći nivo iz prošle godine, pre svega zbog toga što Srbija uvozi energente, usled ekonomskog i industrijskog rasta.

Dodao je da će važan deo razgovora biti posvećen saradnji u oblasti unapređenja železničke mreže u Srbiji.

Komentarišući činjenicu da je poseta Rusiji usledila nakon afere “ruski špijun”, Vučić je rekao da je on to zatvorio u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.

“Mi smo rekli istinu, savest nam je čista i uvereni smo da ćemo nastaviti sa razvojem najboljih odnosa sa Rusijom. Ako imaju sta da nam zamere, voleo bih to da čujem, nemam problem sa tim”, rekao je Vučić.

Na podsećanje da su uoči njegovog odlaska u Rusiju, u Srbiju stigli ruski helikopteri MI 35, Vučić je ponovio da je reč o letelicama koje spadaju u najbolje na svetu.

“Vidim to kao dodatni gest prijateljstva i pruženu ruku Srbiji pred posetu Sočiju”, rekao je Vučić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here