Tanjug/Predsedništvo Srbije

Taj koji ne vidi da je region jednako potreban Evropskoj uniji, koliko i oni nama, ne razume dobro budućnost evropske politike, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon skupa posvećenog Zapadnog Balkanu u Ženevi.

Vučić je, na pitanja novinara o izjavi albanskog premijera Edija Rame da je Zapadni Balkan više potreban EU, nego Evropa Zapadnom Balkanu, rekao da je sinoć razgovarao sa jednim evropskim političarem na tu temu i da ga takve priče podsećaju na vreme nekadašnjeg Starog Rima.

“Kada mislite da ste na vrhuncu moći, kad uživate u svojim kupatilima, u fontanama… onda ne primećujete koliko su neki drugi gladni, žedni, i koliko žele taj prostor i sve drugo”, rekao je Vučić.

Kaže da ne razume sasvim stav EU da deset zemalja Evrozone navodno izdržava još 17 zemalja koje su danas u EU, pa samim tim to koriste kao argument da im nije potrebno još i četiri, pet ili šest zemlja sa Zapadnog Balkana.

“Taj koji ne vidi da smo mi jednako potrebni EU, koliko oni nama, taj ne razume dobro budućnost evropske politike”, poručio je predsednik Srbije.

Na opasku novinara “da oni nama drže predavanja”, Vučić je rekao:

“To što oni nama drže predavanja, može im se. Žive bolje i mnogo su napredniji od nas. Mi smo gubili 30, 40 godina, ne znamo ni na šta smo ih izgubili”.

Kaže da nije na nama da Evropi držimo predavanja i da je u pitanju njihova odluka a da je on spreman da dođe u Skupštinu Srbije i govori pred poslanicima o oneme šta se dešava u Evropi i svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here