Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će na predstojećim izborima na Kosovu pobediti snage koje će insistirati na ujedinjenju sa Albanijom, a zatim će uslediti pritisak na Srbiju da prizna Kosovo.

– Svakako će pobediti snage koje institiraju na ujedinjenju sa Albanijom. Haradinaj je opasan čovek. To je rekao jer je Kurtiju potrebna jedna albanska partija za većinu i Haradinaj se gura da to bude on, i da bude izabran za predsednika Kosova. Imali biste tu vrstu koalicije za “veliku Albaniju”. A onda će početi da nas da ucenjuju sa “velikom Albanijom”, i reći će da priznamo Kosovo – rekao je Vučić.

Na konstataciju da Haradinaj već i spominje da bi to trebalo da bude kompromis, Vučić odgovara da ga ne brine to šta prištinski političari kažu, već što će sa tom idejom doći i stranci.

– To je ono što mogu da kažem i što očekujem. Čekaju nas užasno teško proleće, leto, jesen. Ali, borićemo se – poručio je predsednik Srbije.

Komentarišući izjavu Danijela Servera da on neće priznati nezavisnost Kosova, Vučić je rekao da je to tačno.

– Server je rekao da se to neće desiti, da neću priznati Kosovo. Zato što zna koliko sam odgovoran – rekao je Vučić.

3 COMMENTS

  1. Dobro bre predsedniče, za ovih 10 godina vaše vladavine uvek ista priča. Dajte malo o kvalitetu građana i standardu i siromaštvu u kojem žive ljudi.Dosadni ste više.

  2. Kad ga slušam imam osećaj kao da on sam želi da se Kosovo i Metohija ujedini sa Albanijom.Gde je tu naša strategija, zašto spavamo i mirno gledamo šta se dešava.Ovako da priča jedan predstavnik je sramotno.

  3. Dali ti mozda nisi u rodu sa baba Vangom kad tako znas unapred sta ce biti ,vise mislim da to moras na kraju redi blagostanja tvoje rodbine i prijatelja da ucinis.
    Nelazi narod dosta je vise

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here