Tanjug

Na batajničkom aerodromu “Pukovnik pilot Milenko Pavlović” završen je prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda 2019”, uz poruku predsednika Aleksandra Vučića, da će Srbija umeti sama da sačuva svoje nebo, zemlju i ljude.

Prikaz je održan u čast 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u prisustvu premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, koji tim povodom danas boravi u poseti Srbiji.

Na kraju programa, predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić čestitao je pripadnicima Vojske Srbije, građanima i gostima Dan oslobođenja Beograda od fašista i ocenio prikaz sa “vrlo dobro”.

Zahvalio se svim oficirima, podoficirima i vojnicim na svemu što čine za svoju zemlju.

“Hoću da vam čestitam Dan oslobođenja Beograda od fašista. Da uvek štitimo slobodu, tradiciju i posebno, vama, dragi veterani, koji ste i danas u stroju i koji ste pre 20 godina branili Srbiju – veliko hvala za sve što ste učinili za otadžbinu”, rekao je Vučić.

On je istakao da Vojska Srbije svaki dan ima sve više i sve modernije oruđe i oružje, te da će Srbija nastaviti da štiti slobodarsku tradiciju.

“Umećemo sami da sačuvamo svoje nebo, svoje zemlju i svoje ljude. Živela slobodna i nezavisna Srbija”, poručio je predsednik Vučić.

3 COMMENTS

  1. Pa da uz pomoć srpske NATO obučene vojske u Bujanovcu.Samo ona neće čuvati nas već će pucati u nas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here