Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Ukrajina neće lako pobediti u vojnom smislu, naglasivši da je to gotovo nemoguće.

Vučić je istakao da, pošto Ukrajina ne može dobiti vojno rat, očekuje da će Kijev dobiti veliki zamah na svom evropskom putu. On je izjavio da je od predsednika Rusije saznao da će početi sukob u Ukrajini i naglasio da to nije nikakva tajna.

– Ne zato što mi je Putin bilo šta rekao. Razumeo sam šta će da se desi u Ukrajini. Nije mi on to rekao. Uvek bi, ranije kada smo se videli, govorio 40 minuta o Ukrajini. Tog puta nije govorio ni tri minuta o Ukrajini. Onda sam shvatio doneta je odluka. Nisam mogao da govorim tako otvoreno, ali sam nedvosmisleno rekao da se može očekivati takva odluka – objasnio je on.

Što se narednog perioda tiče, kaže, već u junu mora da usledi veliki zamah evropskog puta Ukrajine, jer u sukobu vojno ne može da pobedi. Kako je rekao, misli da će biti donete odluke o hitnom počinjanju pregovora i ulaska u EU, zato što kreće takmičenje oko šefa NATO, kao i što SAD prave poseban blok koji nije mali.

– To će biti Poljska, Baltičke zemlje i Ukrajina. Onda će imati zemlje koje su veće od Franscuske i koje se približavaju Nemačkoj, to postaje jasno da će postati najmoćniji u Evropi a pod direktnom palicom SAD – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

  1. Vucicu, prije svega to nije rat. To je specijalna akcija. A drugo, Madjarska nije po ukusima ni evripske, kao ni americke administracije. Orban je vrlo nestabilan partner. Prodace te za kesu dukata, i tebe i nas sa tobom. Secas li se iz skole kako su u Vojvodini ubijali Srbe ’41 do ’45??

  2. To je identično da Srbiju pobedi Kosmetski albanci Rusija ne ratuje
    kako bi ratovala protiv drugih država
    ne koristi avijaciju samo pešadiju !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here