Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je uveren da će američki predsednik Donald Tramp, uprkos prljavoj kampanji koja se vodi protiv njega, pobediti na predstojećim predsedničkim izborima.

Navodi da je tokom boravka u Vašingtonu primetio da se protiv Trampa vodi prljava kampanja, koja nema veze sa politikom, a da se ona emituje čak i na sportskim kanalima.

Na pitanje šta će biti sa Sporazumom između Beograda i Prištine, ukoliko Tramp ne pobedi, Vučić je odgovorio da Srbija poštuje svoje obaveze, a da bi valjalo videti kako će se ponašati Albanci i da li će Tramp biti ponovo izabran ili ne.

– Tramp je u ovom trenutku u zaostatku, ali vratio se značajno i videćemo kako će da bude do kraja kampanje. Ako bih govorio ne samo o predcovid periodu, u kojem je Tramp bio izuzetno uspešan, već više o budućnosti Amerike, uveren sam da će da pobedi na izborima – rekao je Vučić.

Izjavio je da uskoro u Srbiji očekuje Ivanku Tramp, koja je imala važnu ulogu u delu sporazuma koji predviđa pomoć malim i srednjima preduzećima, ali i ženskom preduzetništvu u Srbiji.

– Pričamo o mogućnostima kada američki finansijeri dolaze, jer kada bi došle američke finansijske organizacije Američka međunarodna razvojna finansijska korporacija (DFC) i Korporacija ‘Milenijumski izazov’ (MCH) i kad ulaze u mikro i mala preduzeća, onda dobijate sredstva pod apsolutno najpovoljnjim kamatnim spotama – istakao je Vučić.

1 COMMENT

  1. Ако се не варам ти си пре 4 године био паметан па си подржавао ону вештицу ( Клинтон).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here