Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Vojska Srbije i oružane snage Kosova nisu za poređenje.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara može li da se uporedi snaga vojske Kosova sa snagom Vojske Srbije, rekao da to nije za poređenje i da po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN ne bi smela da postoji “vojska Kosova”.

– A što se tiče snage naših oružanih snaga i onoga što ne bi smelo da postoji, to je kako god je nazivali “vojska Kosova”, što po Rezoluciji 1244 ne sme da postoji, a Kvinta je dala zeleno svetlo, Kvinta i Turska ih ozbiljno naoružavaju. Mi smo veoma ozbiljni, ali to je kao kada biste rekli… bolje da ne pravim ta poređenja, to nije za poređenje – naveo je Vučić.

On se osvrnuo i na vest da pripadnici Kosovske policije u blizini administrativne linije ukopavaju cisterne za naftu u zemlju, kako bi sprečili oštećenja i eksplozije.

– Pogledajte ovu smejuriju, ljudi postavljaju cisterne. Ukopavaju cisterne, kao mala deca se igraju, kao mala deca koja su zamislila da imaju državu, a o državi ne znaju ništa. Mi ćemo da razgovaramo o svemu, a da li će to da ima bilo kakvog smisla, ili neće, čemu sam skloniji da verujem, to ćemo da vidimo za dva-tri dana – poručio je Vučić posle obilaska najnovijeg naoružanja na Vojnoj akademiji.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here