Tanjug
Aleksandar Vučić, Željka Cvijanović i Milorad Dodik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će za aerodrom u Trebinju biti potrebno oko 98 do 100 miliona evra, a da će Srbija uložiti između 73 i 75 miliona evra.

Vučić je u poseti Banjaluci gde će mu na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada biti uručen ključ Grada Banjaluke.

On je naveo da je BiH treća izvozna destinacija za Srbiju, a ukupno trgovinski partner broj sedam. Vučić je rekao da veruje da Srbija i Srpska mogu da zajednički razvijaju ekonomiju, da ljudi vide da će imati posla, da će njihova deca moći da ostanu na ognjištima, da imaju budućnost…

Dodao je da se saglasio sa predstavnicima RS da Srbija pruži značajnu podršku Srpskoj kroz izgradnju auto-puta do Bijeljine.

– Ukupna procenjenja vrednost radova je 136 miliona evra, Srbija će na sebe preuzeti 100 miliona evra – rekao je on.

Vučić je rekao i da će Srbija platiti ceo most.

Na sastanku sa predstavnicima Republike Srpske bilo je reči i o ulaganju u četiri opštine – jedna koja se nalazi na području Federacije BiH – Drvar, i tri koje se nalaze na području Republike Srpske – Kostajnica, Nevesinje i Dubica.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik naveo je da je ovo najbolji period u odnosima Republike Srpske i Srbije i da je Srbija uvek imala široku ruku u pogledu investicija u Srpskoj.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović podsetila je da Srpska realizuje strateške projekte sa Srbijom koji su značajni za bolje uslove poslovanja, bolju energetsku sigurnost.

– To su projekti koji treba da služe svima, ne samo Srbiji i Republici Srpskoj, već celoj regiji – rekla je ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here