EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za CNN, koji je deo programa posvetio dešavanjima na severu Kosova i Metohije, da Srbija priznaje poglavlja i rezolucije UN, a ne nezavisnost Kosova.

Vučić je to rekao na konstataciju voditeljke američke televizije da je činjenica da Srbija ne priznaje KiM kao nezavisnu i suverenu zemlju, i pitanje šta bi trebalo da se desi da bi Srbija to uradila.

– To nije više ni pitanje, ako primetite ono o čemu govorimo kroz nemačko-francuski plan, ono o čemu se govorilo u Ohridu je proces normalizacije, što je uslov za budući progres Srbije ka EU – rekao je Vučić.

Na ponovljeno pitanje da li priznaje nezavisnost Kosova, predsednik Srbije je rekao da mi priznajemo samo poglavlja i Rezoluciju UN to je ono što radimo ali smo uvek srpemi na razgovor o kompromisnim rešenjima, “uvek smo bili spremni na to i uvek ćemo biti”.

– Pravo pitanje je sada zašto je nekome u interesu da eskalira situaciju, često čujem čak i u vašim medijima, i brojim drugim da će Srbija pod uticajem Rusije napasti neku zemlju, neki entitet, i normalno da se to nije desilo – rekao je Vučić.

4 COMMENTS

  1. Slusao sam celi Vucicev intervju na CNN-u.Vucic je za mirno resenje i kao sto sam uvek tvrdio, nikad on kao predsednik Srbije nece nikad niti jednog srpskog vojnika poslati preko granice Srbije i KiM-a.
    Znaci – Srbi na Kosovu, drzite se! Mi cemo vas samo “moralno” i diplomatski podrzavati dok se moze razvlaciti ova soap serija – ja cu da je razvlacim. I tako ostajem u Srbiji na vlasti.

  2. Није то тачно…
    Р1244УН

    Каже да се србска војска враћа у средине гдје живе Срби.
    Ако то Вучић не покреће а Руси јавно кажу да Срби имају по Резолуцији право на то , ко је ту луд

    🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Slušala sam ceo intervju na CNN-u i mislim da je Vučić dobro govorio. Naravno da smo za mir i suživot sa Albancima. Kada bi i Srbi i Albanci počistili agresivni otpad u svojim redovima kojima manipulišu strane službe da bi zavadile pa vladale – mir i prosperitet bi vladali na Balkanu – očigledno da to nekome ne odgovara pa stvara tenzije i huška na rat!!! Kurti je imao katastrofalan nastup – pokazalo je zlo svoje pravo lice onome ko ume da gleda. Samo polako i mudro – i da se srpska vojska vrati u srpske opštine na KiM to bi bio enorman uspeh koji bi obezbedio sigurnost za naš narod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here