Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je za dobijanje 100 evra pomoći od države potreban samo jedan telefonski poziv.

On je odluku da pomoć ne bude automatski prosleđena svim punoletnim građanima Srbije, kako je prvobitno najavljeno, obrazložio kao odgovor na primedbe koje su pristigle.

– Doneli smo ovu odluku slušajući primedbe da mnogi ne žele tih 100 evra i da je to ponižavajuće za njih – kazao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa ambasadorima EU, i dodao da ovim “omogućavamo svima onima za koje je to poniženje ili smatraju da im takva pomoć države nije potrebna da to ni ne traže”.

Naveo je da penzionere i ljude koji primaju socijalnu pomoć “ništa neće ni pitati”, već će pomoć odmah i dobiti.

– Ovi drugi treba samo da okrenu automatski broj telefona, ne moraju čak ni da razgovaraju – istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ako je nekome problem da pozove, problem je u njemu, a oni kojima pomoć ne treba, neka je ne traže.

– Ja sam običan čovek, ali smatram da je u ovom trenutku potrebnije da državi ostavim 100 evra nego da ih uzmem i zato se ja neću javiti – rekao je predsednik.

11 COMMENTS

  1. Е мој Председниче, имам добру краву музару, даје баш пуно, а онда се ритне и проспе све што је дала!

  2. Dala baba groš da se uhvati u kolo, pa bi dala dva da se pusti….
    Tako i naš predsednik. Bolje bi bilo da malo razmisli pre nego što nešto obeća

  3. Lukavce u pokusaju , bolje je da zovu oni koji ne zele 100 evra …mnogo ih je manje od onih kojima trebaju te pare, Neverovatno ti je providan i glup ovaj pokusaj da opet maznes pare od naroda, U ostalom , ko te je terao da dajes tu izjavu ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here