Tanjug
Aleksandar Vučić sa Metjuom Palmerom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, najpre u „četiri oka“, a sastanak je potom nastavljen u proširenom sastavu.

– Zadovoljan sam razgovorom sa Palmerom, jer smo razmotrili sva sporna pitanja, odlučni da pronalazimo rešenja koja bi omogućila bolje bilateralne odnose Srbije i SAD i konstruktivan pristup i pokušaj u odnosima sa Prištinom da se vratimo dijalogu – rekao je Vučić.

„Možemo da se provučemo ‘kao kuče kroz tarabe'“

On je podsetio da su stavovi SAD i Srbije po pitanju Kosova veoma različiti, u čemu nema nikakve tajne.

– SAD su priznale Kosovo, Srbija ima drugačije stanovište ali sam Palmeru zahvalan što je bio spreman da čuje i da sasluša šta je to što mi imamo da kažemo, i danas i ranije – rekao je vUčić i zahvalio Palmeru na podršci koje SAD daju Srbiji na njenom putu ka EU.

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao i da Srbija neće ulaziti u sukob sa SAD:

– Mi da ulazimo u sukobe s Amerikom nećemo, ne pada mi na pamet da se sukobljavamo s najvećom silom. Nastojaćemo da sačuvamo svoju slobodu, ali ostavljen nam je mali „prolaz“ kroz koji možemo da se provučemo, „kao kuče kroz tarabe“ – naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je Srbija spremna za kompromis, ali da nije spremna na poniženje.

– Verujem da ćemo za dva-tri meseca imati stvorene uslove za nastavak dijaloga, od kojeg mi očekujemo da vodi kompromisnom rešenju – istakao je Vučić

6 KOMENTARA

 1. Koji je to visoki nivo, „zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD“!Sad smo spašeni, između njega i Trampa jej oš samo kojih stotinjak ljudi, koji moraju da se slože, da bi Tramp onda tvitnuo „jok“!

 2. Ne razumem zasto znojevi toliko kuka i plasi se, ima 1244 kinu rusiju i vise od pola sveta iza sebe. Pusti druge na funkciju koji se ne plase pa cak ni amerike.

 3. Ja sam mislio da gospodin Palmer neće ziv izic iz Beograda samo kad ga se Vućić doćepa. A ono sad pali poljupci. Nije lako biti Lav ispred Lavcine.
  Vućićeva Retorika može proći na Balkanu ali i ne u Americi.

 4. A kave to veze ima sa vama,arnautima?
  Vi ste kao deo Amerike?ili američke spoljne Politike???ili kao neki važan Faktor?Kako ste jadni i smešni,a kad jednog dana odu Nato trupe😂šta misliš tako slinav i musav ŠTA ĆEMO TADA??😁

  • Najprvo Palmer objasnio da Kosovo je Albansko jer u nju zive 96 posto AL narod a skjavele su 2 posto i 1 posto su pijandure koji uljuriraju kada budw minimalac i vi skjavele ko ti umreliste zaomije onijama srba u Kosovo sto ovija skjavele solu pamet njima saznajte viste nista bili a i nistabste postali jos gorji !

 5. Vucicu takvu politiku je imao i Milosevic pred svojim narodom i novinare lav, a pred trecerzrednim cinovnicima nesme da kaze nista i uporno ponavlja mi smo mala zemlja i nesmemo da se suprostavimo,ako smo neutralni,ako smo suverena zemlja kako kazes onda im prenesi i reci u lice pravu istinu i stavove svog naroda .Da je Milosevic bio cvrst u svojim stavovima caki i u ono vreme bi drugacije bilo i da je malo vojni vrh poslusao bolje .Imajte u vidu da situacija u svetu onda i danas nije ni priblizno ista Amerikanci kao i uvek idu na blef uterivanje straha samo danas nece proci jel u Rusiji nemaju vise pijanog Jelcina .
  Savet: Kada pominju silu i sve ostalo dovoljno je reci sa nase strane pa dobro onda cemo mi pozvati Rusiju da otvore istu bazu na nasoj teritoriji kao sto ste vi bez nase saglasnosti i saglasnosti povelje UN pa da vidimo gde cemo izacii.
  Kada je Holbruk pretio Milosevicu trebao je jednostavno da sa tim prestavnikom nema vise pregovora ignorisati ako zele dalji pregovor onda da posalju drugog coveka umereniji i bez pretnje,tako cini suverena zemlja i sa svakom cinovnikom koji sebi dozvoljava drskost!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime