Tanjug
Podrška bez uslovljanja: Prijateljski susret Harčenka i Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zahvalio na podršci zvanične Moskve po pitanju Kosova i Metohije.

Ambasador Bocan-Harčenko je i ovom prilikom rekao da Moskva sa velikom zabrinutošću prati situaciju na severu Kosova i Metohije.

On je ukazao na to da odgovornost za nastalu krizu leži na privremenim institucijama u Prištini, koje krše i ne ispunjavaju sporazume koji su ranije potpisani, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Ambasador Bocan-Harčenko je istakao da srpska strana deluje sa najvećom odgovornošću, dok Priština ne pokazuje nijedan znak da je za traženje kompromisnog rešenja.

Predsednik Vučić je zahvalio na aktivnoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o zajedničkim srpsko-ruskim projektima u sklopu priprema za novo zasedanje Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posetu potpredsednika ruske Vlade Jurija Borisova.

Predsednik Vučić je ovom prilikom rekao da se nada da će u narednim mesecima ponovo imati čast da razgovara sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here