Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zamolio predsednika Kine Si Ðinpinga za dodatnu pomoć i da je dobio uveravanje da će on tu molbu razmotriti.

To je, kaže, veoma važno, jer još traje borba i što više ljudi testiramo, to se registruje više obolelih, a mi, ističe predsednik, za razliku od nekih zemalja, izlazimo sa realnim brojevima obolelih i preminulih.

Vučić je za RTS rekao da je tokom današnjeg telefonskog razgovora zamolio Sija da dozvole Srbiji da kupi još medicinskih aparata, ne zato što su nam potrebni, već zato što želi da bude siguran da će Srbija imati dovoljno aparata, ukoliko zatreba.

On je rekao da je Kini i Siju preneo ogromnu zahvalnost, ističući da je prvi put sa njim razgovarao telefonom što je velika čast za predsednika brojčano male zemlje.

– On je govorio sve najlepše o Srbiji, ja sam ga zamolio da dozvole da kupimo još medicinskih aparat, ne zato što nam nedostaju u ovom trenutku, već zato što ja želim da budem siguran – rekao je Vučić.

On je rekao da je danas i doktorima Predragu Konu i Dariji Kisić Tepavčević rekao da će država da uradi ono što je njena dužnost, makar morali “nešto i da rode”.

– Sve države se angažuju, tajne službe se angažuju, svi uzimaju opremu na sve moguće načine – rekao je Vučić.

On je istakao da je dobio uveravanje kineskog predsednika da će razmotriti njegovu molbu.

– Očekujem u kratkom periodu da nešto što bi moglo u budućnosti da nam se dogodi, ako sve krene po zlu, ako krene najgore, ali ne mislim da će tako biti, jer uz svu zabrinutost, sam i optimističan… I da sve krene najgore, mi moramo da imamo sve, jer kod nas ne sme da se dogodi… – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

  1. Gospodine Vučiču ovog Si Điping a što ti trenutno moliš nama je svima ko suza jasno da mi od ove zemlje više Kineze oterat nečemo moči u skoro vrjemenskoj mogučnosti najmanje još 50 god dok za to vrijeme imačemo punu kuču i ,Unučad i Praunučad pa čak i čukun čukun ,Unučad od njih na kraju narod bit če promješan il nekoliko generacije npr, 5 generacije baš ti hvala na svemu i za narod i trebaš tako ovaj narod zaslužuje biti niko i ništ u isto svako i svašta kome pripada ovaj narod ,Srbi Bugari Hrvati Bosanci Albanci Turci Sloveni Madžari Cigani Romi Torbeši Makedonci Goranci Crno Gorci Nemci Rusi ovdje više nitko vjerujmi u rječ nezna svoju genetiku ko šta je i od koga kome pripada a tebi Vučiču baš ti hvala do boga još kad bi hteo i neku ,Naciju da nam izmisliš onaku svetsku evropsku he he ko npr narod (Medenija) a zemlja (Prokletija) ovako sve u jednom paketu zajednice sviu tad bi ti bio Josip Broz Vučko bar bih te netko u historiji tako zapamtio hvala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here