“Vučića treba iskoristiti, a ne rušiti”

0

Čedomir Jovanović se nudi Vučiću (ali nije na prodaju)
 

"Mi treba da izgradimo odnos s Vučićem koji će ljudi u ovoj zemlji razumeti i koji će moći da posmatraju kroz prizmu da bi društvo imalo koristi od činjenice da smo na vlasti, a ne da se to svede na prodaju", rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora LDP-a u Beogradu.

 

On je ocenio da Vučića "pre treba iskoristiti, ako je moguće, nego srušiti, ako se nema odgovor na pitanje šta dolazi nakon toga".

 

Kako je kazao, sa LDP-om u vladi, Zakon o radu bi dobio "svoj puni smisao", jer bi iza njega stajao neko kompetentniji od ministra Aleksandra Vulina, a na međunarodnom planu Srbiju bi predstavljao "neko ko može da kaže više od ‘o, sole mio’, poput Ivice Dačića".

 

Prema rečima Jovanovica, mandat aktuelnog predsednika vlade obeležila je želja, makar deklarativna, da se menjaju odnosi u Srbiji, dok "drugu stranu medalje" čini kontrola medija, Vučićeva prošlost i nesposobnost njegove stranke za transformaciju.

 

Jovanović je rekao da je "neodgovorno" što Demokratska stranka, Nova stranka i Pokret "Dosta je bilo" sakupljaju potpise protiv smanjenja penzija i plata u javnom sektoru, uz ocenu da to nisu reformske snage u društvu.

 

"Tu su isti i jedni i drugi, i Vučić i Radulović, i Živković i Pajtić. Jer, i Vučić je rekao da neće smanjivati plate i penzije, pa je smanjio, a oni protestuju zbog toga, a sutra bi nastavili tim putem", kazao je lider LDP-a.

 

On je dodao da je na zajedničkoj konferenciji sa premijerom Albanije Edijem Ramom trebalo da Vučić prvi pomene Kosovo, i naveo da je premijer Srbije "okružen diletantima".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here